De wekelijkse rondes van PI4ASV in 2009

30 december 2009 - 2meter
PA1LOI is gerestaureerd waarbij zijn bakboordoor volkomen gereinigd is. PA3VIN daarentegen had een oogontsteking en is lekker met zijn antennes bezig. PE1HOY heeft leuke landen gewerkt en merkt dat de eigenschappen van zijn antenne weersafhankelijk zijn. PD1SAM was met klusjes bezig en keek uit naar het afsteken van zijn vuurwerk. Bij het meten aan zonnenpaneeltjes deed zijn metertje raar. Een nieuw batterijtje kon wel eens helpen. PA3CGG werkte met 1 W in een richtantenne, had iets met een boiler en audio ... ?!

27 december 2009 - 6 meter
PA3CGG is spullen een vaste plek aan het geven zodat het (nog) netter wordt in zijn shack. PE1PAZ (Jawel, OK) vindt de roepletters van PI4ASV lastig. PAøCHN heeft het niet makkelijk nu de XYL op dieet is. PH1DTC is ook de LC-meter aan het solderen. PA1LOI was de 2 m-ronde vergeten ...
Hij wil een boel doen maar het komt nooit meer goed.

20 december 2009 - 6 meter
Omdat de reguliere rondeleider verhinderd was, werd de Rode Pet met zwier gedragen door PA1LOI. In de ronde PA3CGG, PA3AJW, PA3VIN en PE1PAZ.

16 december 2009 - 2 meter
PD5CDS zijn fiets is gestolen waar hij zeker niet blij van wordt. PD1SAM had ook een fietservaring waarbij ander fietsers zijn fietstassen vol hadden gestopt met lege blikjes. PA3VIN/m wees er op dat in België nog CW-certificaten worden afgegeven. Hij meldde voorts een evenement in juni in het Crashmuseum waar hij aan meedoet.

13 december 2009 - 6 meter
PA3CGG kwam in de lucht met zijn FT-902 met transverter. PE1PAZ had een experimentele gemodificeerde 27 Mc eindtrap achter zijn set geplaatst en blies daar iedereen ongeveer mee omver. PAøCHN kan een enkel station niet ontvangen omdat de signalen te breed zijn. PA3VIN is bezig met de kabels van zijn antennepark en vroeg of er al ontwikkelingen waren met de CW-cursus. De rondeleider legde uit dat het afhangt van de mogelijke kandidaten voor de functies van voorzitter en secretaris. PE1HOY had DARES uitgenodigd bij een Rode Kruisbijeenkomst. Hij zal PAøKJB van informatie voorzien betreffende de voeding van zijn SEM 25. PA1LOI zat met zijn arm in een mitella. Toch verliet hij opgewekt fluitend de ronde. PH1DTC had een brommetje dat verdween bij het in gebruik nemen van zijn koolmicrofoon. Hij achtte het goed weer voor zijn Slappe Arnold. PE1JAL kwam in een draaideur-QSO tercht met een 5/6-signaal.
Een gezellige lekkere volle ronde

9 december 2009 - 2 meter
PAøKJB was terug van weg geweest. Hij had een vraag over de voeding van zijn SEM 25 waarmee hij ook weer wil deelnemen aan de 6 m-ronde. PA3CGG liet even op zich wachten omdat het soldeer moest stollen. PD5CDS liet zich ontvallen dat hij wel eens eet.

6 december 2009 - 6 meter
PA1LOI is met herhalingsmorse-oefeningen begonnen. Hij had ook een krant gelezen (!). PA/G4LQI is weer even hier. De dag voor Sinterklaas aangekomen en hoopt de verkoping mee te maken. Hij heeft daartoe spullen uit Engeland meegenomen. Hij vroeg zich af of de CW-ronde op de site door PAøIF nog actueel was. In Engeland heeft hij weer een antenne voor verschillende banden waarbij de balkonconstructie als tegencapaciteit dient. PA3VIN heeft wat problemen met zijn draadantenne en is ook met morse-oefeningen begonnen in afwachting van de cursus van Monika. PA3CGG maakte een geweldige entree: Hij kuchte even en liet een korte stilte vallen. PH1DTC was ook wat later in de ronde omdat hij ook naar  "De Oorlog" had gekeken. PE1JAS vond een microfoon toen hij aan de beurt was hetgeen in zijn shack toch een wonder mag heten. PE1HOY zal nagaan wanneer zijn QRPieters de laatste les voor het N-examen kunnen krijgen. Begin maart 2010 is er weer een examen in Amersfoort en het zou mooi zijn als de boys daar aan mee konden doen. PAøSNY heeft een extra dag vrij in de week maar merkt daar nog niets van.

2 december 2009 - 2 meter
PD1SAM is voor en namens Sinterklaas aan het inpakken. PD5CDS beweert dat je aan een niet-opgeruimde shack went. Hij worstelt met een computerprobleem. PA3VIN werkt met de ICOM 7000 en zou best wel wat hulp kunnen gebruiken om wegwijs in de manual te worden. PA1LOI voelt zich onbegrensd en heeft vermoedelijk door een los contact wat modulatieproblemen.

29 november 2009 - 6 meter
Een summier verslag wegens afwezigheid van de reguliere rondeleider. In de ronde waren PA3CGG, PE1JAS en PA1LOI die deze gegevens heeft doorgegeven.

25 november 2009 - 2 meter
PA1LOI werkt met de FT-221-R en heeft last van een geheugensteun. PD5CDS heeft nagedacht … Hij heeft een nieuw touw voor het hijsen van zijn antennes aangeschaft en bouwt voor school een eigen website. PA3CGG heeft weinig technisch nieuws te melden.

22 november 2009 - 6 meter
Een ronde met weinig inmelders. PA3CGG had veel op de weg gezeten. PA3ECT had het (terecht) over de contestterreur van amateurs die zich niet netjes gedragen en ook buiten de contestsegmenten werken. PE1OUD had een leuk filmpje van OZ1ADL met de contestsong gevonden op: http://video.google.com/videoplay?docid=-8898374582299269684#

18 november 2009 - 2 meter
PE1HOY heeft zijn dipool in een loopantenne omgetoverd die het ook op 80 m goed doet. PD5CDS is druk met huiswerk en heeft de spanning van zijn loop afgehaald wegens de storm. PA3CGG is druk op het QRL en merkt dat het zenden en ontvangen beter gaat met een antenne ingeplugd. PA1LOI snapt nu hoe je een spoel met een condensator kunt vermenigvuldigen in de formule van Thomson. PE1PAZ heeft weinig gespreksstof en heeft ook toevallig zijn antenne ingeplugd en toen zichzelf via PI4ASV gehoord. PD1SAM had een beetje gespeeld met het morse-oefenprogramma MorseCat.

15 november 2009 - 6 meter
PA3CGG zit te hikken terwijl hij over zijn bezoek aan een leuke radiomarkt in Eelde vertelde. PA1LOI moet gezien het gefluit tijdens zijn doorgang een vrolijk karakter hebben. PAøCHN had het toestel van Klaas PAøKSB sk gerepareerd en vond een andere inmelder brommen. PH1DTC (juist die werd van Brommen verdacht) had gezien het zachte weer zijn Slappe Arnold maar weer eens uit het zolderraam gestoken. PAøAJW had weer eens een nieuw antennetje voor 20 m gemaakt en een leuke verbinding met de VS gemaakt.

11 november 2009 - 2 meter
PA1LOI vertelde dat het allemaal meeviel in Brabant, wat ons zeer geruststelde. Mooier is dat hij zich liet ontvallen dat hij in de toekomst kan kijken. PD1SAM had weinig aan radio gedaan maar had een leuk klein elektromotortje waar hij wat mee gaat experimenteren. PA3BCI ging naar de NVRA en had met de rondeleider een QSO gehad via de transponder tijdens de ballonvossenjacht. PA3CGG had weinig nieuws te melden mede doordat het QRL steeds drukker wordt.

1 november 2009 - 6 meter
PA3CGG had op de DVDRA niet veel gekocht maar was in zijn sas met soldeerpuntjes voor zijn desoldeerbout. PA3DLP was gelukkig ook weer in staat om zich in te melden. Het gaat redelijk goed met hem en hij heeft een D-star TRX besteld. PAøCHN vond dat Geert wat was teruggelopen maar had ook een vervelende aanrijding gehad. De tentoonstelling van de ontwerpen van Klaas PAøKSB sk, was een groot succes op de DVDRA. Diep in de ruis voor PI4ASV kwam PA1TO in de ronde. Later was er toch ca. 80% te nemen door de rondeleider. PA1LOI had niet veel gedaan. Hij was een mooi boek over de historie van de radio aan het lezen. PAøSNY had de DVDRA gemist (Shame on You!). Hoewel het directe verband niet meteen duidelijk was, meldde hij dat hij een kopje thee had gedronken en dat er 6,8 mm regen was gevallen.

28 oktober 2009 - 2 meter
PD5CDS was weer terug uit Berlin. Hij had daar een Deltaloop opgehangen met zijden van 13 m (!). Het resultaat was leuke DX met o.a. LU in SSB met 10 W. PA3CGG bekende dat hij in het verleden zijn moeder bijna heeft geëlektrocuteerd. Deze was actief met een vochtige doek in de shack van hem. PE1HOY meldt dat zijn antennebouwactiviteiten te zien zijn op de site van PAøFRI. PE1JAS heeft spullen met Russische opschriften die kunnen worden vertaald door de vader van PD5CDS. PD1SAM was wat later omdat hij niet in de gaten had dat zijn moeder bij het schoonmaken wellicht wat stekkertjes uit zijn spullen had gehaald. PE1PAZ was de laatste inmelder in deze leuke ronde.

14 oktober 2009 - 2 meter
De eerste inmelder was PD1SAM die op de 2 m-band had geluisterd. Hij zwaait als eerste omdat hij morgen een toets op school moet doen en lekker wil slapen. PA3CGG gooit de omkasting van radio’s lekker in een sopje en schrobt ze goed af. Daarna zien 30 jaar oude setjes er weer als nieuw uit. PD5CDS heeft leuke verbindingen gemaakt met zowel zijn juist verworven FT-100 als ook met de FT-7. Hij heeft vragen aan PE1PAZ over het battery pack van de Blauwe Baksteen. PE1PAZ legt  uitgebreid uit wat er moet gebeuren om nieuwe NiCad’s in te bouwen in de Blauwe Baksteen. PA1LOI heeft nul-komma-nul aan radio gedaan en beweert toch positief bezig te zijn. PE1HOY komt met zijn QRPieters a.s. zaterdagochtend weer naar de Novicecursus in Ouderkerk.

11 oktober 2009 - 6 meter
PA1LOI stortte de volgende informatie over ons uit: hij heeft een paraplu maar heeft niks gedaan en is boekverslaafd. Tenslotte had hij nog een zak zien liggen. PA3ECT was wegens het slechte weer stabiel in Zunderdorp. Hij was bezig met een kleine wijziging aan zijn 80 m loop op de Landrover. Voorts is hij volgende week met anderen bijeen in Kootwijkerbroek met veel groene spullen. Hij zal te werken zijn op 3530-, 3705- en 3575 kHz. Daarnaast op 6 m op 50.400 MHz. PAøCHN was druk bezig met de bouwsels van Klaas PAøKSB sk om die klaar te maken voor de tentoonstelling op de DVDRA op 31 oktober a.s. in Apeldoorn. PE1BLD was bezig om te gaan puntlassen met condensatoren. PE1JAS kwam met een draaideur QSO in de ronde omdat hij moest gaan werken.

7 oktober 2009 - 2 meter
PA1LOI spreekt volgens zichzelf wijze woorden. PE1JAS gebruikte de Storno 6000. PA3CGG dacht dat de Multi 300 geschikt was voor schooldemonstraties omdat deze zo overzichtelijk is gebouwd tot dat hij zich liet ontvallen dat het gewicht 18 kg bedroeg. PD5CDS was wat later en had een Deltaloop voor 20 m in de tuin opgehangen. Hij had heel veel huiswerk. PD1SAM was aan het klooien geweest met een motortje en had voorts een beetje geluisterd op 2m. PA2EAR/m was QRV vanaf de rondweg bij Hoofddorp en onderweg naar de avond van de NVRA in Haarlem. Eigenlijk na het afsluiten van de ronde kwam PA4SDV/m ook nog melden dat hij ook op weg was naar Haarlem.

4 oktober 2009 - 6 meter
PAøSNY heeft ook een DCF-klok en controleert daarmee de aanvang van de ronde. Op de open dag van de KLM had hij een foto van PAøBDC gemaakt met een vliegtuig met dezelfde roepletters als BDC. PA1LOI heeft door zijn gulzigheid nu een ernstig ruimteprobleem. Hij had opnieuw iets op de kop getikt. PAøCHN kwam met de Hartkit 2000 in de ronde waarmee hij een prachtig signaal neerzette. PA3ECT/m stond deze keer weer op de dijk naar Marken en was voor de meeste stations te nemen. PE1OUD vanuit Zaandam  merkte dat het signaal bewoog door de invloed van vliegtuigen. PH4M vanuit Mijdrecht zat horizontaal. PA3CGG was druk met het afregelen van de Multi 3000. Er was minder QRM op de banden. PE1JAS kwam opnieuw in de ronde met de RT-3600 met koolmicrofoon met een uitstekende audio.

30 september 2009 - 2 meter
PD1SAM wordt zo volgestopt met huiswerk dat hij van alles vergeet o.a. zijn vaste sked met PD5CDS op vrijdag. PD5CDS was ook te laat voor de sked. Hij had deelgenomen aan de Scandinavian Contest en daar 50 QSO’s gemaakt. Dus 2 punten voor de afdeling gescoord. PA1LOI gaf nog wat details van zijn nieuwe aanwinst: Radio cassetterecorder van Grundig Profesional RR940 UK. PE1HOY heeft de FT-897 aangeschaft terwijl zijn HF-antenne nog in aanleg is. PE1PAZ was op de QRL met een klein beunhaasje voor zijn zelfbouw tuner bezig geweest.

27 september 2009 - 6 meter
PAøSNY was de eerste inmelder en hij dankte om onduidelijke redenen de koekoek. PH1DTC was zoals velen naar de Lichtmis gewest. PE1JAS was ook in de ronde met het groene geluid van de RT-3600. Hij was bezig met een R-159 en verwees daarbij naar het boek van Louis Meulstee. PE1HOY had problemen met zijn 6 m-antenne en werd doorgekuuespeed vanaf 2 m. PA3CGG had ook de MG-piraten waargenomen op de Lichtmis. PA3ECT/m was heel dicht in de buurt van de QTH van PI4ASV en heeft later in zijn Landrover een eyeball QSO met de rondeleider gehad. PA1LOI heeft de hand weten te leggen op een radio met cassetterecorder.

23 september 2009 - 2 meter
PD5CDS meldde zich in met een verkoudinkje. PD1SAM was met de school naar Canterburry geweest en had daar niet al te veel geslapen. PA2EAR meldde zich in vanuit Heemstede. Hij vertelde dat hij vanuit Frankrijk op 80 m regelmatig leuke 80 meter verbindingen maakt maar daar ook een 25 m hoge vakwerkmast heeft staan. PA3CGG is aan het vossenjagen op breedbandige QRM bij hem in de buurt. PA1LOI neemt bij het zwaaien ook afscheid van zich zelf. De rondeleider PA7ZEE is nogal trots op zijn recent behaalde QLF Award waarbij hij in Bad Bentheim met de linkervoet 10 wpm seinde.

20 september 2009 - 6 meter
In het begin met een signaal dik in de ruis, maar later met een 5/8-signaal, kwam PA3ECT/m in de ronde. Verstaanbaar was hij vanaf de dijk naar Marken bij Monnickendam. Hij werkte vanuit een Landrover met de RT-3600. PA3DLP/mm van af de Vinkeveenseplassen op het m.s. Meermin was de volgende inmelder. Hij moet af en toe weer naar het ziekenhuis en hoopt dat er een geschikt medicijn voor hem wordt gevonden. Hem werd sterkte gewenst door alle inmelders en de rondeleider. PA3CGG was een beetje zacht gemoduleerd hetgeen werd veroorzaakt door een microfoon die aan de limonadeproef was onderworpen. Tenslotte kwam PA1LOI in de ronde en gebruikte de pluralis majestatis in : "Wat hebben wij aan radio gedaan?" Dit gebruik is met name gangbaar bij verheven personen zoals monarchen, bisschoppen en pausen. Oordeelt u verder zelf maar ... Hij had in een moment dat er even niet op hem werd gelet 11 (ELF!) langspeelplaten van Wim Sonneveld gekocht.

16 september 2009 - 2 meter
Bij afwezigheid van de reguliere rondeleider had PA1LOI de Rode Pet op gezet. Hij noteerde PE1HOY, PA3VIN, PD4GER, PD5CDS en PE1DSB als inmelders. In ieder geval was PD4GER voor de eerste keer in deze ronde en mogelijk ook PE1DSB. Welkom!

13 september 2009 - 6 meter
PA1LOI stortte weer informatie over de inmelders en rondeleider onder het motto: "Om een lang verhaal kort te maken". Het ging bijna 10 minuten lang over putten graven en weer dicht gooien omdat de kist niet paste en een kist met 78 toerenplaten waarbij wij hem op zijn woord moeten geloven terwijl hij iets heeft met een Frau ohne Schatten ...
PA4LEO is in de slotfase van de voorbereiding van zijn New York Marathon gekomen. PH1DTC wist het antwoord op de vraag wat PHAJU was n.l. de Uiver die in 1934 deelnam aan de race London – Melborne. Dit wordt nu herdacht en de rondeleider had in CW het station PH75AJU gewerkt tot zijn grote vreugde. PA3CGG heeft een radio met Birdies (wat voor vogeltjes dat zijn is niet duidelijk) die nauwelijks meer te horen waren toen het blikken dekseltje weer op het doosje zat. Over dierenleed gesproken!
PH4M was de laatste inmelder van deze gezellige ronde.

9 september 2009 - 2 meter
Al voor de aanvang van de ronde was er veel te horen op 145.400. De eerste inmelder was PA/G4LQI vanaf zijn positie op de 8e verdieping. Hij is nog steeds bezig in zijn home QTH om er met zijn antennes er het beste van te maken. Inmiddels heeft hij op 6 m de Oekraïne gewerkt. PD5CDS had aan de velddagcontest meegedaan en daar 60 stations gewerkt en dus 2 punten voor de afdeling verdiend in de afdelingscompetitie. Ons nieuwe afdelingslid PA3VIN had een leuke antenne voor een kleine tuin waarmee hij op alle HF-banden werkt. Zie voor de gegevens van deze zelfbouwantenne zijn weblog.
PD1SAM was deze keer de ronde niet vergeten maar vond het wel erg stil. Later ontdekte hij dat zijn antenne niet echt goed was ingeplugd. Hij is volgende week niet in de ronde omdat hij met zijn klas naar Canterbury gaat in het kader van het tweetalig onderwijs. PE1PAZ had veel belangstelling voor de antenne van PA3VIN en wordt met de link in dit verslag op zijn wenken bediend. Dat er veel te horen was bleek toen ON4AQB zich in de ronde inmeldde vanuit De Haan, maidenhead locator JO11mg. PI4ASV in Ouderkerk a/d Amstel ontving dit station met een 5/4-signaal. Later werden de condities wat minder maar op 2 m met 15 W en simpele antennes ongeveer 170 km overbruggen, komt niet elke dag voor.

6 september 2009 - 6 meter
PA3CGG had een fijne vakantie met veel knutselen gehad en gaat weer aan de betaalde arbeid. Op verzoek gaf hij de gegevens van de Alphense repeater: RX 438.725 – 7.6 met subtone 103.5. Ook PE1PAZ nam voortijdig afscheid omdat hij een drukke week tegemoet zag en vroeg ging slapen. PH1DTC had ook de ballonvossnjacht gevolgd waarbij de ballon midden in een veld met windmolens landde. PAøFRX meldde zich in en kwam later niet meer terug. PA/G4LQI was weer even hier en meldde dat hij zijn shack in G-land inmiddels had ingericht. Zijn antennes zijn nog verre van optimaal. PAøSNY vanuit het prachtige dorp Vijfhuizen was naar Madeira geweest en was vol lof over de besturingssoftware FTbasicMMO van G4HFQ.

2 september 2009 - 2 meter
PD1SAM heeft dit jaar Grieks op school. Hij vroeg de overige inmelders naar merknamen zoals Sigma en Gamma. PD5CDS had ook al veel huiswerk maar is toch bezig met een bouwpakket van een Retroradio dat hij in Bentheim heeft gekocht. Het toestel is niet selectief te krijgen maar, zoals Jos Disselhorst beweert, als iets meteen werkt leer je niks. PE1HOY gaat naar Oosterbeek voor een wandeltocht en naar Zandvoort op het circuit voor het Rode Kruis. PA1LOI ging eerder QRT wegens Kunst en Kitsch. PAøFRX is op stap geweest en had een mazzeltje met een meubelen en kussens daarvoor. PA3CGG was lekker aan het knutselen en bemerkte dat zijn counter in 10 jaar niet verlopen was. PAøKJB kwam laat binnen omdat hij de ronde was vergeten en vroeg wat over de ballonvossenjacht van zondag 6/9/09.

30 augustus 2009 - 6 meter
PA3CGG heeft vakantie en doet daarin wat hij leuk vindt: Lekker prutsen met radio! PA1LOI heeft i.v.m. bezoek zijn kamertje opgeruimd en had zelfs in een computer gesoldeerd ...
PE1PAZ had in Bad Bentheim de hand weten te leggen op een prachtige rolspoel met telwerk voor niet-te-duur. PAøTLX vond dat de uitstraling van Electron een te groot oude mannengehalte had. Er zou wat meer jeugd moeten zijn, hetgeen de rondeleider alleen maar met hem eens kon zijn. PAøFRX was alleen voor de rondeleider niet te nemen maar voor de anderen wel. Ra Ra hoe kan dat?

26 augustus 2009 - 2 meter
Er waren vier inmelders en om beurten droegen zij de Rode Pet. Door zijn antennesituatie werd PD5CDS niet gehoord door PAøKSB waardoor deze OM’s soms even dubbel zaten. Voorts waren in deze ronde PD1SAM en PA1LOI die toch af en toe coördinerend optrad. Een soort Hoofd van de Rode Petten dus.

23 augustus 2009 - 6 meter
PA3CGG meldde zich voorzichtig in omdat het zo stil was. Hij heeft naast de ongoing job die FT-225 heet, een klusje tussendoor gedaan en heeft gemerkt dat vrije tijd tot meer drukte leidt. PA1LOI is toch weer naar een boekenmarkt gegaan met de bekende gevolgen. PA3ECT werkte met de Harris RF-280 en was nogal in de weer geweest met een 80 m-loop op de auto waarmee hij QSO's maakt met 120 km/h. Zie vooral http://www.pa3ect.nl/ bij loopantennes. PB1PCH kwam keihard binnen met een verkort FD4-tje als antenne. Via de transponder in Alphen a/d Rijn kwam PE1DHR met 23 cm naar 6 m ook binnen. Hij was nu in huis bezig en dus stond de hobby even op een laag pitje. Volgende week gaat zijn antennepark naar de nok van het huis. PA3DLP kwam op het scheiden van de markt binnen. Hij had een uitstekende smoes voor het late inmelden n.l. een met wijn overgoten BBQ.

19 augustus 2009 - 2 meter
PA1LOI is op deze zeer warme avond de eerste inmelder. Later valt zijn modulatie weg dus wel een dik signaal maar geen informatie. PAøKJB heeft het ook warm en gaat beneden weer verder met tekenen. PE1HOY ontvangt het station in Barneveld met vlagen. PA3CGG heeft last van een eneorme ruisbult. Hij werkt met een FT-225 met een geleende eindtrap uit een andere 225. Bert laat de groeten doen zo laat hij nog weten. Vanuit Barneveld komt Drikus PDøDO in de ronde. Hij werkt met een verticale antenne op 15 m boven NAP. PA3VIN is vanuit Aalsmeer de laatste inmelder. De rondeleider sluit voortijdig omdat de temperatuur in de shack boven gezonde waarden stijgt.

16 augustus 2009 - 6 meter
PA1LOI zegt bij het inmelden dat hij om tien voor half tien weer weg is en heeft het verder rustig aan gedaan. PE1HOY heeft de SEM 25 lekker warm laten worden in de schuur. PAøFRX vond het artikel in Electron (over een eenvoudige telegrafiezender met de foto een maand later op de voorpagina) een prachtartikel. Hij rekent normaal niet maar wegens de overgang van WAO naar AOW is hij daar nu wel mee bezig. PA3DLP/mm heeft op zijn jacht in Lago Di Vinkenveno een antenne op het achtedek staan. Hij was een tijdje weg geweest naar het ziekenhuis maar is heel gelukkig dat hij er weer bij is. PA3CGG was (vermoedelijk vermomd als chirurg in het groen) bezig met beide handen in het inwendige van een FT-225 die op de operatietafel lag.

12 augustus 2009 - 2 meter
Wegens afwezigheid van de reguliere rondeleider heeft PA1LOI de Rode Pet opgezet en draagt hem met zwier. De volgende stations melden zich in: PAøKJB vanuit Uithoorn, PD1SAM vanuit Aalsmeer, PH4M vanuit Mijdrecht en PAøHVT vanuit Hilversum.

9 augustus 2009 - 6 meter
PA1LOI is op zoek naar bandrecorderspoelen van 22 cm en heeft een boek gelezen. PH1DTC meldt dat hij niets aan radio heeft gedaan. PA3CGG is bezig met een heel grote reparatie van een FT-225 en heeft de ontvanger al weer op standaard.

5 augustus 2009 - 2 meter
PAøKJB is de eerste inmelder en houdt een voordracht over vermoeidheid. PE1JAS is er wel en ook weer niet omdat hij bezoek verwacht en ook krijgt. PA1LOI gaat kijken naar Kunst en Kitsch. PD1SAM heeft een vakantiebaantje in bloemenkassen en houdt zich bezig met rozen. Tenslotte terug van een verblijf in Spanje kwam PAøFRX in de ronde. Hij gaat daar binnenkort weer heen maar dan voor zes maanden.

2 augustus 2009 - 6 meter
Deze ronde werd een Stille Tocht met slechts drie inmelders. PA1LOI had met een Grote Stilte veel geslapen en een Boek gelezen. Hij is nog steeds naarstig zoekende naar een opbergsysteem voor casettebandjes. PAøSNY zit 100 Hz te hoog en merkt dat het Gros weg is. Hij had PF1F op 40 m mobiel gewerkt en sluit af met een uitgebreid weerrapport. PEøCDN uit Amsterdam West kwam als laatste langs fietsen.

29 juli 2009 - 2 meter
De rondeleider was verlaat waardoor hij de nog warme Rode Pet van PA1LOI, die banden aan het catalogiseren was, overnam. PE1HOY ging met zijn gezin aan de Airborne wandeltocht deelnemen en was druk met het invoeren van een kippenladder in de shack. PAøKJB bestreed wespen door ze onder de straat te houden met water. PA3CGG zoekt voor Bert een rotor en een paar muurbeugels met een hoogte van 30 cm. Wie oh Wie?

26 juli 2009 - 6 meter
De eerste inmelder was PA3CGG die met Oosterhout (NB) een 'Straalverbinding' op 23 cm had weten te realiseren. Het 23 cm signaal uit Oosterhout wordt met een transponder omgezet in een zesmetersignaal en omgekeerd. Bij de volgende inmelder PE1DHR, komt na een filter voor 23-, 70 cm en 2 m één kabeltje uit de mast naar binnen. Het overzicht van de spullen staat hieronder.

Call
PA3CGG
PE1DHR
Antenne
17 elements
19 elements
Hoogte
40 m
7 m
PWR uit TRX
1 W
10 W

Het resultaat was uitstekend. PA3CGG kreeg van PI4ASV een 57-rapport en PE1DHR 59+.
Tenslotte kwam ook PA1LOI met een fluitconcert in de ronde. Hij was op pad gegaan voor een cassettebar en kwam met boeken en video’s thuis. Hij heeft voor een liefhebber Dick Bos in de aanbieding.

22 juli 2009 - 2 meter
Opnieuw nam Louis de wegens feestelijkheden afwezige rondeleider waar.
Hij mocht slechts 1 inmelder verwelkomen: PAøKJB.

19 juli 2009 - 6 meter
PAøSNY had Belangrijke Dingen te vertellen. Hij was met een Hexbeam in de weer en wees op het bekijken van het overkomende ISS om 2308 LT. Hij verwees verder naar http://wetunesthemoon. PA1U vanuit het huisje aan de Poel was bij Bert geweest die zijn spulletjes alweer aardig voor elkaar heeft. PA3CGG is bezig om meer mogelijkheden tot communicatie met Oosterhout te realiseren. PA1LOI was bezig met laatjes en soldaatjes in de rij en heeft een Fout gemaakt. Vanuit Velserbroek kwam PA4JV in de ronde met een FT-950 waar 15 W uit kwam die naar een V-2000 werden gestuurd. Voorts was hij bezig met een SDR-uitbreiding voor de 950. Via PA3CGG kwam ook PE1DHR in de ronde die iedereen even gedag wilde zeggen.

15 juli 2009 - 2 meter
De Rode Pet werd deze ronde met waardigheid gedragen door PA1LOI, waarvoor dank! Hij logde respectievelijk: PA3CGG, PE1HOY, PAøKJB en PA/G4LQI.
Er zijn geen nadere bijzonderheden bekend.

12 juli 2009 6 meter
De eerste inmelder was PA1LOI die had opgeruimd, vele boeken had aangeschaft voor en lage prijs en ontzagwekkend veel water was verloren in Brabant. PA3CGG had zijn inspanningen gericht op het opzetten van eenen draadlozen verbinding met Oosterhout in de 70 cm-band. PA/G4LQI zat weer met de porto voor de lift op de *e verdieping. Hij was aan de overkant van het water verhuist en had na 2 maanden nog niet alles uitgepakt. PA4LEO had door het hardlopen wat mechanische problemen in de gewrichten. PB2BN is op zoek naar een BB113 varicap diode. PH1DTC was terug van weggeweest en had een dynamische microfoon met succes ingebouwd in zijn handset van de SEM 35. Via de 70 cm verbinding (431.300 MHz) van PA3CGG kwam vanuit Oosterhout PE1DHR in de ronde. De kwaliteit was uitstekend dus een groot succes voor alle inspanningen. PAøBDC noemt zichzelf schoon volk terwijl hij het schaamrood op de kaken heeft. Hij was in een mast geklommen voor het onderhoud van enige antennes en had er nu 13-, 23- en 70 cm inhangen.
Gezellige ronde!

28 juni 2009 - 6 meter
PA3CGG had zichzelf een FT-857 cadeau gedaan en had daar een lekker klinkend luidsprekertje aan gebonden. De bijbehorende LDG S-meter was een echte aanrader naar zijn mening. PAøSNY is een nauwkeurige Maagd en had een koppeldoosje geknutseld voor HRD software. PA4LEO was net terug uit Friedrichshafen waar in de hallen veel lucht en licht was. Ook hij had zichzelf het e.e.a. cadeau gedaan maar zich verder weten in te houden. PE1JAS experimenteerde met verschillende antennes aan een SEM 35 maar was voor de meeste stations niet te nemen.

24 juni 2009 - 2 meter
PE1HOY heeft hulpverlening hoog in het vaandel staan. Zo was hij met het Rode Kruis actief op een motorcross waarbij mensen in de feesttent te diep in het glaasje hadden gekeken. PD5CDS heeft al een soort vakantie van school en is aan het verschuiven / opruimen. PAøKJB was aan het studeren en solderen geslagen. PA3CGG was bezig geweest met een buizenversterker en had last van ruisbulten; hopelijk niet besmettelijk. PE1PAZ was nu met een moderne set in de lucht maar geniet toch van het oude spul. PD1SAM stelt vast dat hij een hoofd als een zeef heeft. PD3WAC uit Katwijk heeft een 35 m hoge antenne. PDøFSB uit Alkmaar JO22ip was de laatste inmelder en experimenteerde met antennes.

21 juni 2009 - 6 meter
PA4LEO ziet een stormfrontje aankomen en gaat de New York Marathon lopen. PE1PAZ heeft net een QSO met Dubai gehad maar heeft verder niet veel te melden. PAøSNY zingt: "Ik ben mezelf niet" terwijl hij met een SEM 35 en een geleende koolmicrofoon uit een oude telefoonhoorn toch zo'n 1,5 W in de V 2000 stuurt. Een kleine maar toch wel gezellige ronde.

17 juni 2009 - 2 meter
PD5CDS was de eerste inmelder en deelt mee nog even papadelta te blijven. Hij ziet met zorg een repetitie Frans tegemoet en gaat voortijdig QRT. PD1SAM gaat de Hobby gebruiken in een werkstuk op school en vraagt zich af met wie hij op 2 m verbindingen mee heeft gemaakt. PA3CGG was jarig geweest en is daarmee toegetreden tot de vijftigers. Zijn herstel na het fietsongeval verloopt voorspoedig. PE1HOY deelt mee dat zijn suffix met rookworst is verbonden. Hij zal PD1SAM met spoed van een QSL-kaart voorzien. PE1PAZ meldt dat hij PAøKJB heeft gehoord maar deze wordt niet door PI4ASV ontvangen. PE1DHR heeft niets aan radio gedaan en meldt dat dit zijn laatste 2 m-ronde is wegens vertrek naar Brabant. De rondeleider bedankt hem voor zowel het vele deelnemen aan de rondes als ook voor de vele jaren dat hij actief heeft geholpen met radioprojecten op scholen. PC1D ontvangt vliegtuigen en verdwijnt vervolgens na een draaideur QSO.

7 juni 2009 - 6 meter
PA3AJW hoort alle stations 'knuppelhard'. PAøSNY meldt dat Tanja 49 is geworden en vele tonnen weegt; het blijkt te gaan over een nijlpaard in Artis. PA3CGG is weer aan het werk met enige beperkingen. PE1PAZ is bezig met tuinperikelen en zwaait voortijdig omdat hij er de andere dag vroeg uit moet. PH4M heeft de 6 m band niet gebruikt tot nu toe. PE1DHR heeft een GP op de schoorsteen en voelt zich daar goed bij. Moet kunnen toch ...?

3 juni 2009 - 2 meter
PD5CDS verheugt zich op de komende velddagen. Hij gaat met PA7ZEE de spullen voor de 2- en 6 m-antenne van de zolder halen. PD1SAM meldt dat de leraar Latijn heel veel huiswerk heeft gegenereerd. PE1PAZ is benieuwd naar het ATV-gebeuren tijdens de velddagen. PE1HOY had interessante D-Day informatie gestuurd. Ook PE1JAS was van de partij afwisselend met een handpratertje en een set in de shack; mooi als je zoveel geld hebt ... toch? PA3CGG meldt tenslotte dat het elke dag een beetje beter gaat met zijn stoffelijk omhulsel.

27 mei 2009 - 2 meter
PA1LOI meldde dat hij in Amsterdam leuke dingen had gedaan. PA3CGG is van groot gips naar een soort handspalk gegaan; Progress is being made! PE1PAZ had veel vragen omdat hij de Mini Beam niet goed had gelezen. PE1HOY kondigde het Groot Materieel aan waarmee hij naar de velddag komt en liet QRPieter Koen aan den micro. PD5CDS heeft stormschade aan zijn HF-draadantenne. Voorts is hij druk om zijn klasgenoten te helpen met het ophangen van de antennes voor het radioproject op school. PE1DHR is constructief/destructief met radio bezig geweest i.v.m. de aanstaande verhuizing. PAøKJB kwam na lange tijd ook in de ronde en meldde dat het spul weer werkt. PD1SAM doet helaas slechts in beperkte mate mee aan de velddag wegens vele andere activiteiten en de bergen huiswerk. Vanuit Haarlem meldde Marcel PE1IIJ zich in met een kristallensetje. Tenslotte was daar nog het mobiele station PH4M/m die vanuit Mijdrecht in de ronde kwam.

24 mei 2009 - 6 meter
PA3CGG meldde zich in en dat was toch bijzonder. Hij was die dag, na een contact met een andere wielrijder, onzacht in aanraking gekomen met het wegdek en had vingers gebroken, ribben gekneusd en het behang was er op verschillende plaatsen af. Alle andere inmelders en de rondeleider wensen hem van harte beterschap. PA3AJW had een vijver leeggezogen en was aan het schoffelen geweest. Na de ronde ging hij een stub maken voor een loopantenne met een stuk 75 ohm kabel. PA1LOI had een elektrische schrijfmachine gedemonteerd en ook nog gerepareerd. PE1PAZ had op de Jutberg leuke dingen gevonden en betaald. Hij had o.a. de hand weten te leggen op een setje reserve buizen voor zijn buizen TRX. PE1DHR meldde dat de Amstelveense repeater uit de lucht gaat maar dat de Alphense repaeater op 438.725 beschikbaar blijft. Voorts had hij laadjes geruimd. PA4LEO/p was QRV vanaf Big Spottershill nabij Hoofddorp. Hij meldde zich voortijdig af omdat het koud werd daar. PA3DLP was later door contactproblemen van zijn antenneaansluiting. Hij was nog steeds aan het experimenteren met baluns.

20 mei 2009 - 2 meter
De eerste inmelder was PE1LAV, Richard uit Hazerswoude/Rijndijk. Hij was 25 jaar uit de Hobby geweest maar recent weer ingetreden. Hoewel hij werkte met de FT-897 is hij liever met buizentechniek bezig. PA1LOI doet niet veel maar had erg genoten van de Enigma-lezing bij Arthur Bauer in Duivendrecht. PD5CDS was aan het klooien met een ontvanger, gebouwd op de schakelschijf van een defecte universeelmeter. Hij had met de passieve HWA-ontvanger een voor hem nieuw station "Talkspot" ontvangen en had een QSO met Griekenland gehad. PD1SAM verontschuldigde zich voor het te laat inmelden. De volgende keer zal hij te beluisteren zijn vanuit zijn nieuwe antennesituatie.

17 mei 2009 - 6 meter
PA3CGG vond het zuinig weer. Voorts had hij gerommeld aan moderne consumenten elektronica. PA4LEO bedrijft dezelfde sport als de rondeleider namelijk langeafstandhardlopen. Hij had een setje uit de auto geprogrammeerd en vroeg zich af wie er naar de Hamradio in Friedrichshafen ging. PA3AJW terug-van-weg-geweest had een hengelstokkenantenne gemaakt en zal op termijn de gegevens toesturen zodat e.e.a. kan worden nagebouwd. PH1DTC ontving alle stations knuppelhard met zijn Slappe Arnold uit het raam. PA1LOI neemt niemand iets kwalijk, is lui geweest terwijl zijn ondergrond niet meer is wat het was. PE1DHR heeft, gezien zijn a.s. verhuizing, thuis lijf en goed in absolute wanorde. PE1BSB heeft het iets minder druk wat niet erg is. Hij gaat met het hele gezin naar Bonaire. Ja, Geld kost Tijd.

13 mei 2009 - 2 meter
De eerste inmelder was PD1SAM die in de gelukkige omstandigheid verkeerde dat zijn antenne het dak van de garage gaat verwisselen voor het dak van het ouderlijk huis. Dat betekent van 3 m boven straatniveau naar 12 m boven straatniveau en een rondom vrij uitzicht. PA3CGG was in de weer geweest met het lichtsluisje van een TF770 dat net zo werkt als een computermuis. PE1JAS werkte met de Motorola Mobi en later met een Icom 2E en experimenteerde daar mee. PA1LOI is aan het opruimen terwijl hij zijn lesbril kwijt is. Wat daar van terecht moet komen...
PE1PAZ was eerst een beetje aan het opruimen geweest en had daarna een begin gemaakt van de nieuwbouw van een SWR-meter. Voorts was een pootje afgebroken van een schakelaar en terwijl hij niet veel te melden had bleef hij praten. Het zou een politicus kunnen zijn. PD5CDS meldde zich in en uit wegens HUISWERK. Vervolgens ontstond er ruis waar de rondeleider niets van kon maken maar waar PE1PAZ van beweerde dat PD3MR, ene Marcel uit Den Haag, zich probeerde in te melden. Dankzij PE1PAZ is dat dus gelukt waarvoor DANK!

10 mei 2009 - 6 meter
PA3CGG was de eerste inmelder. Hij was behoorlijk aan het zoeken geweest naar een kruipspoor in een print. De rondeleider had daar ook een verhaal over waar dat toe kan leiden. PA1LOI was in Brabant bezig geweest met een Waterputmysterie. Later kwam hij nog op de proppen met een Geheime Waterput maar ook dat feit kon niet verklaren waar al die kubieke meters gebleven waren. PE1PAZ had een QSO met ZS-land gehad op 20 m. Bovendien had hij op de vrijmarkt de hand weten te leggen op een AVO frequentiegenerator. Net voor sluitingstijd, die vroeg viel wegens uitputtingsverschijnselen van de rondeleider, kwam PA3DLP in de ronde die zich op de korte golf gaat begeven met een Fritzel antenne.

6 mei 2009 - 2 meter
PD5CDS kwam zoals altijd oorverdovend hard binnen bij PI4ASV. Hij was net terug uit Berlijn waar het 29 graden was. Zijn Condor was defect geraakt zodat hij daar weinig aan Radio had gedaan. PD1SAM was een zwempartijtje aan het regelen voor zijn verjaardag. PE1HOY had glasfiber mastdelen aangeschaft om zijn antennes wat omhoog te brengen. PA3CGG werkte met een TR2300 waarmee hij 1,5 W naar een 6 elements antenne stuurde. PE1PAZ was op een rommelmarkt in Amsterdam geweest.
De rondeleider vertelde over het Radiocafe in Wormerveer waar hij met de Negadyne had kennis gemaakt. De resultaten met zo weinig onderdelen waren verbluffend. Zie ook:
http://www.jogis-roehrenbude.de/Radiobasteln/Negadyne/Negadyne.htm

3 mei 2009 - 6 meter
PA3CGG was op de vrijmarkt van behoorlijk wat spullen afgekomen. Maar had daarnaast de hand weten te leggen op een AMROH-ontvanger met EF36 en EL32. Als spoel de vierkante 402N van rond 1950. Aan het einde van de ronde meldde hij dat er onder zijn handen alweer zo'n 40 middengolfstations uit kwamen. PE1HOY had zijn Slappe Arnold met een bamboestok op een grotere hoogte opgesteld. Hij kreeg van PI4ASV een 59-rapport. Demodulatie kon wat beter en zal dat ook wel worden als de koolmicrofoon van zijn SEM25 in een warme en droge omgeving wordt bewaard. PA1U experimenteerde met antennes. De horizontaal gepolariseerde antenne werd over het algemeen niet of nauwelijks gehoord. Ook hij had op de vrijmarkt lekker wat overtollige spullen verkocht. PH1DTC had een buizenomroepontvanger gerepareerd met nieuwe elco's en vervanging van het kattenoog, de EM80. Een kleine maar gezellige ronde.

19 april 2009 - 6 meter
PA1LOI had veel geslapen en het een en ander afgemaakt. Hij was ook bezig met een LENCO 133 en had daar vragen over. PA3CGG was lekker bezig geweest met reparaties en restuaraties en had op de banden geluisterd. PH1DTC was een oude buizenradio aan het repareren. De elco had het begeven maar daar was ook een ferrietstaaf aan gemonteerd. Gelukkig kende PA3CGG het type en gaf nuttige adviezen. Niet te ontvangen door PI4ASV meldde PE1EHR zich in de ronde. Joost werkte met een FT8900 vanuit Heemstede en de informatie werd doorgekuuespeed door PH1DTC die dit station wel kon ontvangen. Een ronde met weinig inmelders maar waar wel weer leuke technische informatie werd uitgewisseld.

15 april 2009 - 2 meter
Deze keer was PD1SAM de eerste inmelder. Hij had niks aan radio gedaan maar was aan het klooien geweest met een elektromotortje. PD5CDS vond dat PD1SAM een stuk slechter dan anders binnen kwam. Hij had veel geluisterd op de banden naast het huiswerk. PE1HOY was een beetje ziek. Hij had in een oud artikel van Frans PAøGG (sk), ook de voordelen van open lijn nagelezen. PA3CGG was bezig geweest om opgegeven buizenversterkers nieuw leven in te blazen. PE1PAZ maakt zich zorgen over de audiokwaliteit van zijn buizenset. Voorts was hij bezig om boompjes water te geven. Moet kunnen toch?

12 april 2009 - 6 meter
Op deze 1e Paasdag was PI4ASV toch in de lucht. PA1U (vroeger PE2MD) werkte met de onderdakse dipool. Door alle vliegtuigbewegingen varieerde zijn signaal tussen S7 en S8. PAøSNY, vanuit het Prachtige Dorp Vijfhuizen, had nog een Portugeese les te gaan en keek uit naar de afsluiting met hapjes en drankjes. In zijn nieuwe auto valt het niet mee om gaten te boren voor antennes. Hij had wat leuke antenne ideetjes gezien op: http://www.i1wqrlinkradio.com/antype/ch28/chiave1528.htm
PA9RZ, zijnde de baas van de Benelux QRP-club, kwam als ruis binnen bij PI4ASV. De bollenstreek is stil geworden bij PI4ASV sinds het gebouw van KPMG in volle hoogte naast de A9 staat. Gelukkig wilde PAøSNY de informatie wel doorkuuespeeen. PAøBDC is lekker bezig met amateurtelevisie sinds het relaisstation op 120 m hoogte staat in de straalzendertoren in de Waarderpolder in Haarlem. Frequenties: in 10.250 en uit 10.160 GHz.

8 april 2009 - 2 meter
PA3CGG kwam met 1 W en een richtantenne in de lucht. Hij had het druk gehad in het weekend en laat de natuur zijn werk doen in 1 minuut. PE1PAZ is lekker in de weer met zijn buizenset en had zich ingemeld in het Nederlandstalig amateurnet op 80 m. PD5CDS doet weinig aan radio en veel aan zijn schoolhuiswerk. Wel was hij voor een ander een spoel opnieuw aan het wikkelen. PE1JAS werkte met een Motorola Mobi. Tenslotte kwam PE1DHR nog in de ronde. Hij kan er maar niet aan wennen dat de 2 m-ronde om acht uur begint. Hij was niet blij met veel dozen met meuk die bij hem waren neergezet.

5 april 2009 - 6 meter
Als eerste kwam PA3AJW in de ronde. De antenne was opnieuw een GP voor 40 meter. PA3CGG had niet veel te vertellen maar kon alle stations goed nemen. PA/G4LQI was opnieuw voor de lift op de achtste verdieping gaan zitten. Hij modderde wat met een onwillige hoofdtelefoonaansluiting. Hoewel verticaal gepolariseerd werd hij door PA3CGG het beste op de horizontale antenne ontvangen. PE1HOY kwam met een Slappe Arnold in de lucht. Het was een grote verbetering t.o.v. zijn eerdere dipool. De modulatie van zijn SEM 25 met koolmicrofoon oogstte alom lof. PE1DHR was nog steeds bezig met opruimen en verkopen hetgeen herkend werd door PA/G4LQI die ook kleiner gaat wonen in Whitstable.

1 april 2009 - 2 meter
Voorbereid op de meest gruwelijk 1 april-grappen opende de rondeleider precies op tijd de ronde. De eerste inmelder PD5CDS ging meteen aan de zijlijn staan wegens het vele huiswerk. PE1HOY meldde dat Pieter net terug was van een partijtje en dat hij een HF-antenne aan het ontwerpen was. Ook PD1SAM had een berg huiswerk en zwaaide voortijdig. De rij werd gesloten door PA3CGG die verkouden was geworden (van dat privézwembad?) en vond dat de prijzen van zendontvangers veel lager waren geworden t.o.v. de tachtiger jaren.
De 1 aprilgrappen bleven overigens uit, zodat een bekend vers weer van toepassing was:

Een mens lijdt dikwijls 't meest
Door 't lijden dat hij vreest
Doch dat nooit op komt dagen.
Zo heeft hij meer te dragen
Dan God te dragen geeft.

In het Engels bekend als:

Too often we suffer most sorely
and thereby feel most poorly
from dreaded aches and pains.

Hier eindigt den Schriftlezing

29 maart 2009 - 6 meter
PA3CGG was in Spanje geweest voor het werk en had het genoegen gesmaakt in een privé zwembad te mogen verblijven. PAøSNY heeft SEM 35-plannen. Tijdens de ronde was hij horloges aan het openbreken onder toezicht van zijn XYL. PH1DTC had wegens lentekriebels zijn Slappe Arnold uit het raam gestoken. PE1DHR is destructief bezig, ruimt op, moet kleiner en alle grote dingen moeten weg wegens de aanstaande verhuizing. PA1LOI vraagt zich in kennelijke wanhoop af: "Wat heb ik gedaan?". Hij tobt met een koolborstelaansluiting van een elektrische boormachine die hij gered heeft van een voortijdig einde. PAøBDC zat met een stoorzender zijn eigen ontvangst te verpesten. Hij zoekt documentatie van een Griddipper EPS 79514. Wie oh wie?

25 maart 2009 - 2 meter
PI4ASV was bijna 1 minuut te laat , niet veel maar toch ...
PD1SAM was de eerste inmelder. Hij hoorde Carl in stukjes gehakt door de rotorbladen van helicopters, vond het weer te slecht om hard te lopen, had zijn squelch aan of uit en vergat de kier. PD5CDS had DX gewerkt met een VE-station op 40 m om 2129 UTC. Hij vond dat zijn fiets zo zwaar reed tot hij ontdekte dat hij een lekke voorband had. Hij was 'De grijze jager' deel 1 aan het lezen. PH4M was niet aan het sporten en was met zijn magnetic loop nogal actief geworden op HF. Sinds januari van dit jaar had hij 275 QSO’s gemaakt en hield nu ook een logboek bij.
Hoewel PE1PAZ zei dat hij weinig te melden had, was hij in de weer met een buizentransceiver. Hij had daar de elco’s van vervangen en zocht ook twee buizen daarvoor. De rondeleider zou daar ook naar uitkijken. Het gaat om twee exemplaren van de 6LB6 met topaansluiting, 12 pens, anodespanning 1000 V met een 6,3 V gloeidraad waar 2,2 A door wordt gejaagd. De vervanger zou de 6J56 zijn. Na de ronde ging hij met PH4M een verbinding op 40 m maken om zijn audio te laten beoordelen. Wegens de bergen huiswerk van onze juniorleden, sloot de rondeleider op tijd de ronde.

22 maart 2009 - 6 meter
PAøSNY vanuit het Prachtige Dorp Vijfhuizen zag rook uit zijn FRG-7700 komen. Toen de rook was opgetrokken bleek een brugcel naar hoger sferen te zijn gegaan. Hij wees er op dat het ruimtestation ISS goed te zien was. Daarnaast had hij lekkende uitlaatkleppen aan zijn voiture: een Mon Deo, ja wat wil je met zo’n naam.
PE1DHR luistert op twee toestellen in stereo. Hij heeft een nieuwe repeater voor Brabant uit zijn junkbox gevist. Ter voorbereiding van zijn veel kleinere shack in Brabant werkt hij nu ook op een paar vierkante centimeter en gaf een levendige beschrijving wat zich daar afspeelt.
Vanuit Hillegom kwam PA4LE in de ronde en werd door PI4ASV met 5/6 ontvangen. Hij had een V2000 geïnstalleerd. Voorts was hij een Z-match aan het bouwen met de variabele condensatoren uit een niet meer te redden BC191. PE1JAS ontdekte in PA4LE een 'Groene Broeder'; je zou kunnen spreken van een Hulkenverbond. PA1LOI was aan het opruimen waardoor de rommel natuurlijk toenam. Tsja dat is een bekende wet: Het moet eerst een rommel worden voor het opknapt. Hij nam voortijdig afscheid omdat hij de video moest uitdoen. PA3BCD  werkte ook met de V-2000 en een FT-857. Hij hoorde PAøETE vanuit Amersfoort (van het Technonet) en maakte zich verdienstelijk met het doorkuuespeejen van de berichten. Helaas kon de rondeleider slechts de ruis nemen en niet wat er werd gezegd.

18 maart 2009 - 2 meter
Er was een NAFRAS-contest aan de gang waardoor 'onze' frequentie bezet was. Er werd uitgeweken naar 145,425 MHz. PE1HOY was de eerste inmelder. Ook zijn QRPieters Pieter, Joost en Koen waren in Ouderkerk goed te nemen.
PD1SAM was laatst nogal geschrokken toen hij ontdekte dat aan zijn Condor geen antenne was aangesloten. Gelukkig had de eindtrap het overleefd. Hij kon alle stations inclusief PD5CDS nemen. PD5CDS had verschillende EA-stations in de buurt van Barcelona gewerkt op 20 m. Canadezen en Amerikanen had hij ook gehoord maar dat was omgekeerd niet het geval geweest. PE1PAZ was aan het klooien met een HF-ontvanger. Van PA3CGG leerde de rondeleider een nieuwe uitdrukking n.l. 'Spitbak'. Hij begreep dat dit een toestel betreft waarin zoveel is gewijzigd dat het een hele klus is om het e.e.a. weer te reconstrueren.

15 maart 2009 - 6 meter
Deze ronde stond in het teken van de radiovlooienmarkt in Rosmalen. Veel leden van de afdeling hadden elkaar daar getroffen. PA3CGG had spullen gekocht die in zijn jeugd onbetaalbaar waren. Gelukkig is het e.e.a. defect dus valt er weer wat te repareren, schoon te maken en af te regelen.
PA3AJW werkte vanuit Aalsmeer met de FT-450 en een GP voor 40 m en ontving keiharde signalen. PA3DLP was niet naar Rosmalen gegaan wegens wat lichamelijk mankementen. PH1DTC had met zijn SEM35 met eindtrapje PG50MHZ gewerkt. PE1DHR had zoals gebruikelijk zijn slag geslagen in Rosmalen. Een reparabele communicatieontvanger was zijn deel geworden voor niet-te-duur. Hij ontving Louis in WFM beter. Voorts meldde hij dat na zijn verhuizing, de Amstelveense 70 cm repeater naar een hoogte van 26 m gaat.
PE1JAL had ook al veel spullen gekocht en had ook PG50MHZ gewerkt. PA3ECT vanuit Zunderdorp werkte met een Harris RF280 en een GP die 5 m boven het maaiveld stond opgesteld. PA1LOI mag niet meer alleen het dak op van zijn XYL. Hij had zich in Rosmalen een G5RV aangeschaft en gaat dus binnenkort de HF-banden onveilig maken. Hij meldde nog dat hij zichzelf in de hand moet houden.
Voor PI4ASV niet te nemen was ook PE1HOY in de ronde. Hij werkte vanuit de koude schuur met een SEM-25 en een horizontale dipool van tweelingsnoer aan een stukje coax. Bij PE1DHR kwam hij 4/4 binnen die dan ook de berichten doorkuuespeede. Bij het scheiden van de markt kwam PE1JAS nog binnen onder het motto: "Hoe later op de avond hoe schoner het volk". Geen commentaar.

11 maart 2009 - 2 meter
Met enig haastwerk was PI4ASV tot op de seconde nauwkeurig op tijd in de lucht. PD5CDS was de eerste met 20 dB over 9 maar dat is niet zo verwonderlijk gezien de afstand tot de rondeleider in Ouderkerk. Hij had het verhaal van Jos, PA3ACJ erg interessant gevonden. Voorts was hij er in geslaagd zijn kamer zo ver op te ruimen dat je er weer kunt lopen.
PD1SAM vanuit Aalsmeer vertelde dat de wiskundedocent van zijn school ook belangstelling heeft voor de cursus die onze afdeling op verschillende scholen geeft. Omdat het hier een klas voor tweetalig onderwijs betreft, kan de cursus van de International School of Amsterdam hiervoor worden gebruikt. Hij kan niet rechtstreeks met PD5CDS werken. Dat komt doordat beider antennes ongunstig zijn opgesteld. De respectievelijke ouders worden deze zomer door Geert bewerkt om hierin verbetering te krijgen.
PA3CGG had voor niet-te-duur een doos met knutsels gekocht. Na schoonmaken, repareren en opnieuw afregelen blijkt het goed spul te worden. Hij heeft plannen om in de korte broek fietsmobiel te worden.
PE1PAZ maakt goede vorderingen met zijn danslessen, die hij, slechts gekleed in een T-shirt zou volgen, hetgeen verwondering wekte bij de rondeleider die het wel weer niet begrepen zal hebben.

8 maart 2009 - 6 meter
De rondeleider uit Ouderkerk was weer terug van zijn vakantie in EA8 en verhaalde daar van. Nog voordat de ronde begon had PA3CGG zich al ingemeld omdat hij water ging halen voor zijn droge keel. Hij had de FT-817 met de kop van Bert aan de praat gekregen waarover Geert verheugd was (en Carl ook). Het zoeken is nu dus naar een betaalbaar voorkantje van een FT-817 dus als iemand iets weet ...
PA3DLP had veel geluisterd naar Geert toen die QRV was maar had geen kans gezien hem te werken. Hij heeft een handige frequentielijst gemaakt die op te halen is op zijn website.
PE1DHR heeft het gevoel in een zeppelin te zitten omdat van zijn dubbele Zepp nog maar de helft over is.
Als laatste kwam PA1LOI met 20 dB over 9 binnen bij  PI4ASV. Hij houdt 'zijn zaakje draaiende', wil naar Rosmalen en naar de Ouderkerkerlaan en ook nog naar het Radiocafé in Wormerveer. Alsof de Crisis er voor hem niet is.

1 maart 2009 - 6 meter
Het verslag van rondeleider Bert PE1DHR, van een gedenkwaardige ronde waarin Erwin G4LQI een afstandsrecord met zijn porto behaalde.
In de ronde waren:
PA3AJW, Jacques uit Aalsmeer, terug van weggeweest. Hij werkte met een even bijzondere alsmede goedkope antenne. Twee telescoopantennes van 3,9 meter in een hoek van 90 graden op een kleefvoet gemonteerd die op een stuk gaas op de grond staat. Daartussen een stuk draad van 5 meter zoveel en enkele radialen van 10 meter op de grond uitgestrekt. De antenne is ook geschikt voor 14 MHz als ik het goed heb begrepen en hij werkt er de hele wereld mee.
PAøTLX, Pim uit Amstelveen die bezig was met de restauratie van een TR-751.
PA1LOI, Louis uit Amstelveen die wederom dwars door de doorgangen van uw rondelijder zat te kwekken maar desgevraagd zei dat ie daar niets van wist of zich kon herinneren dat ie dat deed of gedaan had. Merkwaardig. Wij noemden dat vroeger galbakken op de 27 Mc.
PA/G4LQI, Erwin uit Amstelveen, even voor een weekje in Nederland, nog steeds met zijn portootje op de 8e verdieping van zijn flat bij de liftkoker met zijn rug tegen de stalen liftdeur als reflector. Lees verder in mijn commentaar van PG50MHZ. Hij had Skype ge-ugrade naar een Arabische versie maar kon dat toch niet goed lezen.
PAøSNY, Hans uit Vijfhuizen die weer met het Condor3000-virus besmet was. Een man naar mijn hart, hi.
PA3CGG, Richard uit Alphen a/d Rijn, die ook een oud 2/70 multimode setje had gerestaureerd.
PG50MHZ, John uit Amersfoort / Hoevelaken, had zich al meerdere malen in onze rondes geprobeerd in te melden met z’n eigen call PAø0ETE maar steeds tevergeefs. PG50MHZ is een special event call ter gelegenheid van het zoveel jarig bestaan van hun technoronde iedere donderdag op 50,290 Mhz in SSB, aanvang 20:30 tot soms ver na middernacht.
Hij was gedurende de hele ronde en ver daarna goed tot zeer goed te nemen door bijna iedereen met Erwin als kampioen. Hij ontving John met z’n porto-tje 5/9 en werd door John met 5/4 ontvangen. Een opmerkelijk resultaat omdat enkelen onder de aanwezigen, die buitenantennes op het dak hebben staan, toch even heel kort 100 W moesten gebruiken om de verbinding te maken en desondanks een slechter resultaat behaalden dan Erwin met 5 W/ portable/binnensflat's (trappenhuis bij de liftkoker).
John werkte met een halve golf langdraad, gemaakt van netsnoer, die hij bij goed weer uit het raam schuift op 26 meter hoogte en een FT8900 op 50 W.
Op donderdag 12 maart is er een speciale ronde. De antennes zijn dan gemonteerd in de Gerbrandy Toren op 220 meter hoogte. Aanvang 20:30 tot 22:00 op 50,290 MHZ SSB. Ook andere banden zullen worden geactiveerd.
PE1JAS, Anton uit Amstelveen die zich op de valreep nog even inmeldde en Amersfoort niet kon werken.

Het was een enigszins chaotische ronde omdat ik de verbinding met PG50MHZ voorrang gaf en in het begin Pim øTLX de honneurs waarnam omdat uw rondeleider zijn gehoor nog niet getuned had voor het toch wel zwakke signaal. Na wat geklooi aan de DSP-knopjes ging het al een stuk beter, en is iedereen toch aan bod gekomen.

22 februari 2009 - 6 meter
In deze ronde waren:
Klik voor een grotere afbeeldingPA4SDV, Stan uit Amsterdam Osdorp, die een bijzondere antenneconstructie aan zijn balkon heeft gemonteerd (zie foto) en met uitstekende resultaten. Hij was 9++ op 6 meter. Op 23 cm echter was hij maar S1-3 terwijl Uw rondelijder (vóór de ronde uitgeprobeerd) S9+ bij hem binnenkwam, ra ra hoe kan dat. Toch maar eens mijn S-meter ijken.
PA1LOI, Louis uit Amstelveen, die last had van faseverschuivingen in zijn Thorens draaitafel waardoor frequentieverdubbeling optrad met als gevolg dat hij last had van een 100 Hz brom. Het is toch nog geen 1 april. Hij was in de 1e doorgang niet goed te verstaan maar na een dreun op zijn koolmicrofoon kwam alles glaszuiver binnen. Louis is een van de laatste die nog met dumpapparatuur werkt op 6 meter en dat hoort er gewoon bij. Doorgaan, doorgaan.
PAøSNY, Hans uit het prachtige dorp Vijfhuizen die ook iets heeft met de Nokia RD40 maar toch afwacht tot er een nabouwzekere print komt voor de kanalenuitbreiding.
PAøBDC, Charles uit Haarlem, Molenwijk, nabij Heemstede, de grote man achter vele projecten zoals de Nokia RD40 en de repeater op 438.675 die binnenkort vervangen gaat worden door een versie met 2 Nokia RD40’s waar inmiddels 250 kanalen in kunnen. Echt een ongelofelijk goed resultaat waar heel veel tijd in is gaan zitten. Chapeau!
PE1PAZ, Mark uit Uithoorn, die een rolspoel zoekt voor een antennetuner.
PE1CVJ, Lex uit Amstelveen, die eindelijk wat tijd voor de hobby kon vrijmaken en ook gebukt gaat onder een defecte FT817. Kunnen we van al die defecte in de omgeving niet één goede maken?
PE1JAS, Anton uit Amstelveen, ook met een dumpsetje maar qua modulatie niet van een koopdoos te onderscheiden. Zeldzaam goede koolmicrofoon. PAøSNY heeft er ook zo een.

15 februari 2009 - 6 meter
In de ronde waren:
PA3CGG, Richard uit Alphen a/d Rijn.
PA1LOI, Louis uit Amstelveen.
PE1OUD, Gerard uit Zaandam met een FT847 op 30W en een V2000 die met 9++ binnenkwam.
PE1JAL, Peter uit Leimuiden, onze vaste stiekeme luisteraar die ook een keertje meedeed, wat zeer op prijs wordt gesteld.
Aangezien één of meerdere van mijn kleinkinderen, op wie mijn shack een onbedwingbare aantrekkingskracht heeft, mijn notitieblok vol hadden gekliederd, kon ik nog ternauwernood de calls ontcijferen. Edoch, de ranzige details waren verloren voor het nageslacht.
PE1DHR

1 februari 2009 - 6 meter
Aan deze door Bert PE1DHR geleidde ronde namen deel:
PA3CGG uit Alphen aan den Rijn. Richard was bij Bert PE1DHR geweest om te proberen definitief uitsluitsel te krijgen over het defect in de FT-817 van Geert. De FT-817 van Bert is ook defect maar dat zit o.a. in de eindtrap. Het bleek dat het frontje van de FT-817 van Bert, gemonteerd op de body van de FT-817 van Geert wederom een goed werkende transceiver opleverde. Conclusie: in het frontje van Geert z’n FT-817 zit een defect. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is de communicatie tussen de microprocessor en de rest van de set geblokkeerd. Er is geen dataverkeer. Zo, weten we dat ook weer. Wie heeft er nog een frontje liggen waar hij niets meer mee doet?
PA4LE uit Hillegom. Leo had een 6 meter antenne op wel 2,5 meter hoogte in de tuin gezet maar was toch goed, tot redelijk goed, te nemen. Bij uw rondelijder S3/4.
PA1LOI  uit Amstelveen. Louis kwam glaszuiver binnen zonder piepen, kraken, fluiten of frituurgeluiden. Hij kondigde aan medio februari naar het Jan Corver museum te gaan voor een tentoonstelling en bood aan om brochures mee te nemen a raison van 10 euro.
PA4NIC, Nico uit Haarlem Noord. Een first in onze ronde. Nico had zijn draaddipoolantenne diagonaal in de tuidraden hangen op 16 meter hoogte maar kwam desondanks S6/7 binnen in Amstelveen.
I.v.m. het kleine aantal deelnemers werd de ronde om 21:30 afgesloten.

18 januari 2009 - 6 meter
Het was even schrikken: PE1DHR meldde zich in ZONDER BROM !
Op de veiling van de NVRA had hij de hand weten te leggen op een FT-857 die in tegenstelling tot zijn FT-817 niet bromde. PA3CGG had een garage opgeknapt en had plannen om via de achterdeur in een FT-817 binnen te komen. PA3DLP was ook op de veiling van de NVRA geweest en had een log, zijnde een scheepssnelheidsmeter, op de kop getikt en inmiddels daar weer iemand anders mee blij gemaakt. Toch moet hij oppassen want zijn XYL heeft zijn shack gestofzuigd ...
PH1DTC was aan het knutselen aan een KG-ontvanger. Hij verving opengebarste elco's en verving buizen door FETjes. Als laatste inmelder kwam PAøTLX in de ronde. Hij ging om 2400 precies een signaal op 1297 van 20 mW uitzenden als experiment. Dit was voorlopig het laatste verslag van rondeleider PA7ZEE die hoopt dat tijdens zijn vakantie de ronde levend wordt gehouden.

14 januari 2009 - 2 meter
De rondeleider was de ronde vergeten (foei) maar werd door de eerste inmelder PD5CDS gewaarschuwd. Carl was alweer gewend na zijn vakantie in Berlijn en vertelde over school waar enerzijds mooie cijfers waren binnengehaald maar waar er door een nieuw rooster veel meer lesuren waren gekomen. PD1SAM was de volgende inmelder. Samuel was ziek thuis en had een vastzittende hoest en een hese stem. In verband hiermee maakte hij er verder een luisterronde van.
MFJ loop Vanuit Mijdrecht was daar PH4M. Marco gaf iedere inmelder rapporten en werkte met een 5 elements richtantenne. Hij was actief op HF met een MFJ-raamantenne met hele mooie resultaten zoals een verbinding met Tanzania terwijl de raamantenne op een hoogte van 2 m was opgesteld. PE1PAZ onderbrak zijn huiswerk om even in te melden. Als laatste kwam PE1JAS ook in de ronde maar toen waren onze juniorleden al naar bed. Opnieuw een leuke ronde.

10 januari 2009 - 6 meter
Het was wat stil bij de aanvang van de ronde. PA3DLP was er als eerste. Hij werkte met zijn ICOM 706 MKIIG en een V2000-antenne. Hij was over het ijs gelopen naar een eilandje in de Vinkeveense plassen. Vanuit Amsterdam was er het station PA3BCD die ook had toegegeven aan de roep van het natuurijs en baantjes had getrokken. Hij experimenteerde met enerzijds zijn HB9CV-antenne en anderzijds zijn V2000. Bij PI4ASV kwam het signaal uit de eerste antenne het beste binnen. PA1LOI moest eerst de TV aanzetten en de video gereed maken voor het programma van Geert Mak. Door verkoudheid was hij in bed aan het niets doen geweest. Wel had hij documentatie van de gloeilampenfabriek uit het zuiden des lands ontvangen en had (in bed?) een gasfornuis uit elkaar gehaald en succesvol weer in elkaar gezet. Zijn matige modulatie werd met één klap van de microfoon stukken beter.

7 januari 2009 -2 meter
Als eerste meldde PD1SAM zich in vanuit Aalsmeer. Hij werd door alle stations goed ontvangen en er werd vermoed dat hij een superantenne (C2000 mast?) had opgesteld. PD5CDS vanuit Amstelveen, was terug uit Berlijn en meet buiten zijn kamertemperatuur. Hij ontving PD1SAM voor het eerst zonder problemen.
PE1HOY vanuit Uithoorn moest nadenken als hij zijn QRPieters hielp met het huiswerk van de Novice cursus. Ook vanuit Uithoorn meldde PE1PAZ zich in. Hij gaat proberen om elke woensdag present te zijn nu hij op zondag danslessen volgt. Last but not Least meldde het station PA4SDV/m zich in die onderweg was naar een bijeenkomst van de NVRA in Haarlem. Tijdens zijn doorgangen verplaatste hij zich van de Ringweg Zuid naar het knooppunt Badhoevedorp.
Een leuke ronde met jonge stemmen, die meer inmelders uitnodigt om er bij te zijn.

4 januari 2009 - 6 meter
In dit nieuwe jaar was PAøSNY de eerste inmelder vanuit het Prachtige Dorp Vijfhuizen. Tijdens zijn uitzending gaf hij zeer gedetailleerde weerinformatie. Ook is hij er in geslaagd om als pa0sny-9 als APRS-baken in de lucht te zijn. PA3CGG had echt vakantie gehad: hij had niets gedaan behalve plannen maken en iets met oude bandrecorderbanden. PE1PAZ had een Aristona omroepontvanger van 1962 gerestaureerd en gaat in verband daarmee verder met zijn danslessen. Last but not Least was daar PE1JAS die kennelijk op een zesmeterluwe plek woont want hij kon PE1PAZ niet ontvangen. Later met een obscuur Russisch setje met nauwelijks een antenne lukte dat wel. Dit was een gezellige en zeer informatieve ronde.

< Terug >

Bijgewerkt: 4-03-2018

contact | Copyright © 2008 - PI4ASV | home

XHTML 1.0  &  CSS