De wekelijkse rondes van PI4ASV in 2010

22 december 2010 - 2 meter
Vanuit Woerden was PD4D de eerste inmelder. Omdat zijn 10 W-signaal stoorde op de TV ging hij terug in vermogen naar 5 W en zette daarmee een uitstekend 55-signaal neer bij PI4ASV. PAøTLX kan nog geen kant-en-klare transceiver vinden voor 70 MHz. PD4WRA vanuit Zaandam meldde zich spontaan in en was ook al 60 dB over S9. PA3CGG werkte met een IC251 uit de jaren tachtig waarmee hij 'meter hoek' was bij de rondeleider. PE1PAZ was in Wenen geweest en had daar van al het moois genoten. Vanuit Kudelstaart kwam PE1REE binnen met 15 dB over S9 vanuit een V2000 op zolder. PD1SAM was met het verlengen van het aansluitsnoer van een wekkerradio bezig, waarbij hij bijna heel Noord-Holland in het donker zette. PAøKJB was wel-en-niet te ontvangen door PI4ASV. PE1JAS was wel aanwezig, zo verklaarde hij althans. Volgens eigen zeggen was hij: "Lekker bezig"... PDøHLA, ook al vanuit Alphen a/d Rijn, was na een geslaagde studie voor het Novice-examen nu bezig met de voorbereiding voor het F-examen.
Veel inmelders, maar het oude 15-inmeldersrecord staat nog steeds.

19 december 2010 - 6 meter
PA3CGG deed verslag van een barre tocht door de sneeuw. Hij kijkt uit naar zijn vrije maandag in het nieuwe jaar. PB2BN vond dat er weinig inmelders waren en meldde zich ook even in om fijne feestdagen te wensen. PA1LOI was in slaap gevallen. Helemaal Fout natuurlijk.

15 december 2010 - 2 meter
PA7ZEE had even de tijd niet in de gaten gehouden maar gelukkig was daar PA1LOI die de Rode Pet op deed. PAøKJB was nauwelijks te ontvangen maar luisterde mee. PAøTLX memoreerde een mogelijk beschikbaar komen van de 70 MHz voor radiozendamateurs. Nadere informatie is te vinden op http://www.veron.nl/actueel/actueel_persberichten.html
Zowel in de 4 m-band als in de 600 m-band zou er mogelijk enige frequentieruimte voor radiozendamateurs beschikbaar komen. Degenen die nog een oude TV-antenne op zolder hebben, kunnen die antenne wellicht gebruiken op 70 MHz. PA1LOI, na het afzetten van de Rode Pet, bood geheel belangeloos een suf gedraaide ventilator aan, waar niemand belangstelling voor toonde. Voorts deelde hij mee dat hij een 'Man in Opleiding is'. PD5CDS had PA7ZEE bij de les getrokken en kijkt uit naar zijn vakantie in Berlijn waar 'lekker sneeuw ligt'(?)  PH1DTC kwam binnen met een licht maar toch wel beetje vet brommetje. Nadat hij het licht had uitgedaan was de brom weg. Wel een beetje eng, in het donker tegen niet-aanwezige personen zitten praten ... toch? PA3CGG zette met zijn ene Watt een 59 plus 60 dB-signaal neer bij PI4ASV. Hij kijkt uit naar zijn vrije maandag in het nieuwe jaar. PD1SAM gaat op school het licht en geluid doen bij een musical. PC1D kwam zonder enige waarschuwing zomaar de ronde in. Hij wil een 4 m-set ombouwen. Een draaideur QSO viel PE1JAS ten deel die net voor sluitingstijd binnen kwam.

12 december 2010 - 6 meter
PA3CGG werkte met de RT857 met 20 W output. Hij heeft veel hinder van een ratelstoring. PEøCDN werkt met 5 W op een hoogte van 21 m boven straatniveau. Zijn signaal kwam bij PI4ASV binnen met 59 plus 50 dB. Verder geen inmelders.

8 december 2010 - 2 meter
Dit was de ronde met antennefouten. Het begon met PI4ASV die het Big Wheel voor 2 m nog ingeplugd had. Deze antenne is horizontaal gepolariseerd en stations die binnenkwamen met 59 werden 59 plus 60 dB na het inpluggen van de V-2000. PD1SAM gaat een speech houden op school over onze Hobby. Hij worstelde voorts met een onbetrouwbare wekker die hij gaat repareren. PA1LOI verklaarde niets te hebben gedaan en meldt dat zijn kippenladder is gebroken. Het wachten is op beter weer voor een reparatie. PD5CDS wil aan veel beginnen maar komt, mede door het vele huiswerk, tot niets. Hij had zijn Deltaloop voor 20 m ingeplugd. Toen deze werd verwisseld voor de Slappe Arnold, konden opeens meer stations hem ontvangen. Bij PA3CGG zorgde rijp ervoor dat de antenne niet optimaal functioneerde. Hij melde dat de voorraad Condors voor het schoolproject nog steeds groeit. Niet waarneembaar voor PI4ASV was PAøKJB die met antennes aan het experimenteren was.

1 december 2010 - 2 meter
Gezien alle rapporten die boven 59 +60 dB uitkwamen had PI4ASV het uitgaande vermogen verlaagd tot 10 W. PA3CGG haalde er een microfoon bij, wat toch wel handig is, en hoorde zichzelf. PA1LOI had iets met gedistilleerd om platen te  reinigen die hij, let op, "gekregen, gekocht of ... gevonden had". Hij vertelde dat het om 'gedemilitariseerd' water ging ...
PE1PAZ was opnieuw te zien op PI6ATV met 1250 MHz en 25 W. Dit lukte dankzij PE1REO die zich ook inmeldde. PD5CDS had ergernis en een lachbui vanwege de antenneregistratie gekregen. Hij was bezig met een zwarte doos terwijl er geen vliegtuigcrash was geweest. PA4SDV meldde zich ook in vanuit Haarlem. Uiteindelijk kwam ook PD1SAM in de ronde en vertelde van zijn onkunde m.b.t. sinterklaasgedichten.

14 november 2010 - 6 meter
PAøTLX werkte vanuit zijn hoge positie met 2,5 W vanuit een FT-690R2. Halverwege gingen de bejaarde accu's onderuit. Net wel en niet boven de ruis uit was PA3ACC de volgende inmelder vanuit Amsterdam. Hij kreeg een 1/3-rapport van de rondeleider die als enige er de call uit kon halen. PA1LOI had een bloedstollend verhaal dat toch nog goed eindigde. Een uitlopende reparatie aan zijn bijna 40 jaar oude Saab zorgde ervoor dat hij laat vertrok uit Varseveld. In het donker met stortregen kon hij het allemaal niet meer zien en zette zijn auto aan de kant. Vrijwel direct was er een dame die vroeg of meneer hulp nodig had (hoe krijgt ie het voor elkaar?). Onder politiebegeleiding kwam hij in hotel De Rode Leeuw terecht (beetje verdachte naam toch ... ?). Na sluitingstijd kwam PA3CGG zich nog even melden.

10 november 2010 - 2 meter
PA3CGG had genoten op de DVDRA. PD1SAM stelt vast dat niet iedere leraar gelijk is. PAøTLX heeft de Shetlands bevestigd gekregen die hij tijdens een tropo op 2 m heeft gewerkt. PD5CDS zag tijdens het opruimen opeens zijn bureaublad. Dat was wel even schrikken! Hij heeft zijn SDR-ontvanger bijna afgebouwd. PE1PAZ is lekker aan het experimenteren op 23 cm met ATV. PE1HOY/m was nabij het zwembad en later weer thuis. PD5JAC werkte met de Sommerkamp-set. PE1JAS werkte met een ICOM 28E. PA3VIN waarschuwde voor de storm die er aan komt. PH4M/m meldde zich in maar kwam later niet meer terug. Een leuke ronde met veel technische informatie.

7 november 2010 - 6 meter
Tot ieders schrik en verbijstering was daar zonder enige waarschuwing PE1BSB die op NAP had gezeten om zijn antennes eens na te kijken. PA/G4LQI had zich goed geamuseerd op de DVDRA in Apeldoorn. PA3CGG werkte met de FT-920 en vindt ook dat verbindingen met zelfbouw leuker zijn. PE1PAZ had een module voor ATV-experimenten aangeschaft. PH4M zijn antenne is nog buiten de band. PH1DTC had de hand weten te leggen op een Angry Nine die in het donker ook nog licht geeft. PE1DHR vanuit Oosterhout via de Alphense transponder kreeg 4 porto’s cadeau waarvan hij er toch weer verschillende aan de praat weet te krijgen. PAøTLX had nieuwe landen gewerkt op 2 m. PE1JAS maakte een snel draaideur QSO. De rondeleider had nu een mooi metertje waardoor een ieder keurige ontvangstrapporten kon krijgen. De signaalsterktes liepen uiteen van 5/9 +10 dB tot 5/9 + 60 dB.

3 november 2010 - 2 meter
PA/G4LQI zat zo te horen op een winderige locatie. Hij zocht transport naar de DVDRA in Apeldoorn. Dat kwam nog tijdens de ronde helemaal voor elkaar. Goed hé? PE1HOY ging tijdens de ronde als mobiel station werken en met de porto was hij voor PI4ASV steeds goed te nemen. PAøKJB kwam weer niet boven de ruis uit. Er wordt gekeken of hij hulp kan krijgen om de technische problemen op te lossen. PE1PAZ was aan het experimenteren met ATV op 13 cm. Hij hoopt daarvoor in Apeldoorn spullen te kunnen aanschaffen. PA3CGG doet veel aan techniek ... op het QRL. PD5CDS en PD1SAM waren heel even in de ronde om vervolgens zich te storten op het vele huiswerk dat gedaan moest worden. PD5JAC moest ook wat toetsen voor bereiden en had dus ook weinig aan Radio gedaan. De rondeleider PA7ZEE hoopt iedereen in Apeldoorn te ontmoeten waar hij op de zelfbouwtentoonstelling staat met o.a. verschillende jeugdleden die ook laten zien wat ze gebouwd hebben.

31 oktober 2010 - 6 meter
Terug vanuit het VK was PA/G4LQI de eerste inmelder. Hij hoopt a.s. zaterdag naar de DVDRA te gaan in Apeldoorn. Met een draadje van 10 m had hij vanuit zijn appartement in Engeland een transatlantische verbinding gemaakt. PB1PCH noemt frequenties van 500 kHz gelijkstroom en verwijst naar SAQ op 17,2 kHz in Grimeton, die de rondeleider afgelopen zondag met een rapport 599 kon ontvangen met zijn Telefunken ELK 639. PE1NXG kwam deze keer weer goed door in Ouderkerk a/d Amstel. Een slechte antenneplugverbinding was de oorzaak van zijn zwakke signaal. Hij zoekt amateurs die ervaring hebben met SDR.  PE1JAS hoort PA/G4LQI en PB1PCH niet en geeft een aanwijzing voor het functioneren van de DCF77 klok van de rondeleider. PH1DTC legt aan de rondeleider uit hoe SSB te decoderen is met de ELK 639. Hij werkt met de Slappe Arnold vanuit het zolderraam. PA3CGG kon aan een ieder rapporten uitdelen en kijkt uit naar de vrije maandag in 2011.

27 oktober 2010 - 2 meter
PAøKJB kwam voor PI4ASV net wel/niet boven de ruis uit. PA3CGG zijn radioactiviteiten bestaan uit een beetje luisteren en plannen maken. PD1SAM vertelde over zijn maatschappelijke stage in "Ons Tweede Thuis". Dit is een organisatie ten dienste van mensen met een verstandelijke, meervoudige of lichamelijke beperking. PE1HOY was in de radiokamer van Aviodrome geweest waar vandaan PI9ADL actief is. PE1PAZ had weinig te melden maar zoekt naar torren. PA3BCI, bekend uit het snoepwinkeltje in IJmuiden, was lekker aan de knutsel. PE1JAS had een filmpje gemaakt van zijn recent verkregen Siemens E 311 dat te bekijken is op : http://www.youtube.com/watch?v=rtbfzfC-MiQ.

24 oktober 2010 - 6 meter
PE1NXG kwam met moeite door bij PI4ASV terwijl anderen uitstekende rapporten konden geven. PA3CGG heeft weinig tijd door drukte op het QRL. PAøCHN vergeet de ronde wel eens (foei!) maar heeft van sk PAøJWA veel onderdelen in de aanbieding. PH1DTC vertelde over het moeizame proces om een call te krijgen voor het CRASH-museum. PE1PAZ zocht goedkoop-voor-weinig een BFQ136. Hij was uitgebreid in beeld op PI6ATV. PA1LOI is bezig met van alles maar slaapt heel veel. PE1JAS is aan het 'herstructureren' ...? PE1JAL kwam na sluitingstijd nog binnen maar er werd niet meer geschonken ... hi.

20 oktober 2010 - 2 meter
PI4ASV op de locatie van Richard PA3CGG in Alphen aan den Rijn, 25 Watt output uit de FT225RD in een 6 elements yagi op 40 meter ASL , richting noord-oost. 
In de ronde waren Samuel PD1SAM, die al na de eerste doorgang aan het huiswerk was gegaan. Heel verstandig.  Vervolgens Dé, PD4D, een oud cursist van Geert, PA7ZEE. QTH Woerden, en in Alphen aan den Rijn goed neembaar.  Kas, PAøKJB,  die met uitschuifbare sprietantennes  experimenteerde  tijdens de ronde, kwam ook elke keer iets beter door.  Louis, PA1LOU had zich gisteren verslapen en het Radiocafé in Noord Holland gemist. PD5CDS meldt dat de TS700S het nu goed doet, verder veel huiswerk. Hij vraagt zich af waarom het vakantie heet. PE1PAZ heeft de storing in zijn ATV zender gevonden, eigenlijk was die niet de schuldige. De voeding was eerder op de grond gevallen, daar bleken twee draden afgebroken en de voeding produceerde nu te veel brom. PE1HOY, Marcus en PD5JAC meldden zich ook in, beiden met een eigen transceiver.  En ook een mobiel station, Maurice, PA9H/M uit Brunssum. Hij was bij Anton PE1JAS geweest, die zich ook nog meldde, evenals PD1HP, Henk uit Hoofddorp. 
Al met al een gezellige ronde, die in het begin uit twee stations leek te bestaan.

17 oktober 2010 - 6 meter
PE1PAZ was weer te zien op PI6ATV en kwam zelfs live in beeld met de duim omhoog. PA1LOI heeft het G- en F akkoord geoefend waarbij zijn beren de oren dichtstoppen. PA3VIN blijft maar morsen maar het aanleren van de morsetaal is een taai proces. PE1NXG kijkt ook naar de ATV-uitzending van PE1PAZ. PE1JAS gaat lopen ... moet kunnen, toch? Vanuit Amsterdam Geuzenveld was daar Jos, PEøCDN wiens QRPieter PEøDEN verslag heeft gedaan van het project op het Amstelveen College.

13 oktober 2010 - 2 meter
PAøKJB was voor PI4ASV niet te nemen maar PE1HOY QSP-de de informatie keurig door. PA1LOI was net wakker gemaakt door zijn beren. Bij PD5CDS had de TS700S een kuur. Omdat hij veel huiswerk had zwaaide hij al snel. PE1HOY was tot zijn spijt afgelopen maandag verhinderd om op de afdelingsbijeenkomst aanwezig te zijn. Ook PD5JAC had veel huiswerk maar bleef de ronde meedraaien. PA3CGG had een half hoofd en alles wat hij aan Radio had gedaan, bestond uit het aanzetten van de radio. PE1PAZ was tijdens de ronde met ATV te zien op de livestream van PI6ATV terwijl hij moeite had om door de bomen heen te komen.

6 oktober 2010 - 2 meter
PD5CDS was de eerste van een lange rij inmelders. Door goede condities kon hij PD1SAM horen. PD1SAM is komende dinsdag verhinderd om op school te helpen knutselen. Een beetje in de ruis kwam PAøKJB in de ronde en kreeg van de rondeleider een 2/3-rapport. PA1LOI oefent op een piano. Ook tijdens de ronde dut hij af en toe in. PA3VIN gaat gestaag door met het beoefenen van de Morsekunst; hij gaat eerdaags seinen. PD5JAC was aan het sleutelen aan een mini bike. PE1HOY had spullen gekocht voor zijn porto. PE1PAZ had ondanks de storingdienst op 23 cm een ATV-QSO met PE1CVJ gehad. PA3CGG hoort net als de rondeleider veel ON-stations tussen de doorgangen van de ronde. Vanuit Schoonhoven kwam PDøGK in de ronde met een 5/6-signaal. Hij is goed bezig met HRD, PSK en antennes en had met 25 W de VS gewerkt. Tien inmelders in deze gezellige ronde.

3 oktober 2010 - 6 meter
PA3CGG was ook vanavond weer diagonaal gepolariseerd en gaat een dag minder werken. PH1DTC was in Fort Aalsmeer in het Crash Museum geweest waar de restanten van een motor van een B24, beter bekend als de Liberator, een mooie plek hebben gekregen. PE1DHR omgetoverd van 70 naar zes en weer terug, vond het een gezellige technische avond en gaat vrijdag op vakantie. PE1JAS deed een donatie van Mobi’s voor de jeugd.

29 september 2010 - 2 meter
PA1REE had Slappe Arnolds gemaakt. Wie dat ook wil kijke op: http://www.pi4asv.nl/techniek/antennes/sl_arnold.html.
PE1HOY hoorde 'The True Story of Limpy Arnold' aan van de rondeleider en zag tot zijn verbazing dat in de Electron van November 2003, die 'toevallig' naast hem op tafel lag, dat daar het verhaal in stond. ARNOLD hits again!! PD5CDS stelde vast dat er geen condities op twee waren. Zijn SDR-ontvanger wacht op een kabeltje van Conrad. PA1LOI verdiept zich in een huiskamerlamp die geen Licht geeft. PD5JAC kwam voor het eerst met een eigen set in de ronde. "De leraren blijven maar huiswerk opgeven" zo verzuchtte hij. PD1SAM was ziek thuis en had het Novicecursusboek doorgekeken. Hij worstelde met een onmogelijke opdracht op school over een visfabriek in Afrika, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en 'hakkenoverdesloters'. PA3CGG had visite maar legde aan SAM uit waar knopjes op een microfoon voor dienden. Vanuit Woerden kwam oud-cursist van de rondeleider PD4D in de ronde. Hij kreeg een 5/2-rapport.

26 sepember 2010 - 6 meter
PA1LOI had Stoute Schoenen aangetrokken en weet nu wat voor weer het is. PA3CGG had spulletjes gekocht op de Lichtmis. Dankzij de transponder kwam PE1DHR ook in de ronde vanuit Oosterhout. Hij had defecte spullen gekocht en waarschuwde dat hij op de komende technische avond komt. PE1PAZ vindt het een gezellige ronde. De rondeleider had in de herkansing de hand weten te leggen op zo’n prachtige Kent Hand Key die hij 10 jaar eerder te duur vond. PE1JAL meldt zich in omdat hij niets te melden heeft. Moet kunnen ... toch?

22 september 2010 - 2 meter
PA1LOI had de hand weten te leggen op een Nordmende van 1962 en had een tochtje met een motorjacht op de Kagerplassen gemaakt. Zijn beren houden zijn doen en laten scherp in de gaten. Lenin zei in 1921 al dat vertrouwen goed is maar controle beter ... PA4SDV had de site www.pi4asv.nl bekeken en zag dat er een ronde was. PD5CDS had met natuurkunde Domme Fouten gemaakt maar toch een 8,2 gekregen. Met zijn SDR-ontvanger is hij nu zover dat hij een programma op de PC aan het zetten is. Spannend! PA3CGG zoekt Anton die volgens de laatste berichten in Marokko gele pantoffels heeft gekocht. Zaterdag gaat hij ook naar de Lichtmis en dan door naar een vriend in Steenwijk. PE1PAZ had een knopje verkeerd staan en bovendien vanuit het tapijt een afgenipt draadje in zijn teen gekregen. Hij had 9M6 in Maleisië gewerkt. PD1SAM hoorde ook ON-stations en ging op tijd slapen omdat hij morgen op school wil presteren. PA3VIN was onder handen genomen door de tandarts. Hij had gemerkt dat met het weer oppakken van de morsetaal de boel niet erg veel was weggezakt. De rondeleider meldde nog dat het parkeerweiland in Meppel niet kan worden gebruikt wegens wateroverlast.

19 september 2010 - 6 meter
Er kwam een S9+ signaal in de lucht zonder modulatie. Het bleek PA3CGG te zijn die een knopje had beroerd. Hij was terug uit DL-land na een training. Nu moet hij zijn BMI in de gaten gaan houden. PE1PAZ had een QSO met 9A waardoor hij wat later in de ronde kwam. Voorts had hij een varco gedemonteerd die niet lekker in zijn kogellagervel zat. PA1REE hoorde PA3CGG terwijl de antenneplug niet in zijn TRX zat.

15 september 2010 - 2 meter
PD5CDS deelde mee de volgende dag niet naar school te hoeven. Dat was goed nieuws voor zijn SDR-bouwproject. PD1SAM vond de rondeleider erg ruiserig. Het bleek dat een antenneplug bij PI4ASV er niet goed in zat. Natuurlijk hilariteit alom bij de boys. Verder geen inmelders zodat PI4ASV QRT ging en de twee inmelders wegens goede condities even rechtstreeks konden werken.

12 september 2010 - 6 meter
PA1LOI was aan het koken geweest. Hij heeft geen tijd voor de Hobby. PE1PAZ had Kuala Lumpur gewerkt en was daar terecht verheugd over. Verder geen inmelders, dus een kort rondje.

8 september 2010 - 2 meter
PD5CDS werkte met zijn FT-817 omdat de TS-700 kuren had. Tijdens de ronde herpakte de set zich zodat de Radio Repair Man een voorzichtige diagnose kon stellen. PD1SAM had de voeding van een lasertje met dure batterijtjes omgebouwd naar eentje met goedkope batterijtjes. PA3CGG deed verslag van het buiige weer dat hij prachtig kon waarnemen vanuit zijn kraaiennest. Hij gaf een levendige beschrijving van middeleeuwse martelingen die je te wachten stonden als je vroeger een zender had die niet helemaal aan de regels voldeed. Het deed de rondeleider huiveren ...
Dankzij het doorkuuespeeen van PA3CGG kon PAøKJB ook deelnemen aan de ronde. Hij had een van zijn tweemetersets weer aan de praat. PA1REE had wegens zijn werkweek niet al te veel te melden maar kon Carl niet nemen wat wederzijds het geval bleek te zijn. De XYL van PA1LOI is zeer ernstig ziek en hem werd dan ook sterkte gewenst.

5 september 2010 - 6 meter
PA3CGG kwam met zijn FT-902 in de lucht; een mooi uitziende en goed klinkende set. PE1PAZ had een kruisnaaldmeter gerepareerd. PA1REE had naast een werkweek ook weer met morse geoefend. PA3DLP, nog steeds vanaf de boot, had in Drenthe gefietst en verhaalde over de Nacht van Neptunes. De XYL van PA1LOI is opnieuw in het ziekenhuis opgenomen gezien ernstige klachten. Alle inmelders wensten hen beide sterkte. PE1HOY had last van een ratelstoring en vroeg naar de frequentie van de 70 cm repeater van Richard. Het betreft hier een bemande repeater uitgangsfrequentie 438,725 MHz en ingangsfrequentie 431,125 MHz subtone 103,5 Hz.

1 september 2010 - 2 meter
PA3VIN gaat verder met Morsen. Er is nog plaats voor meer sleutelaars. PA3CGG heeft frequentietellers weer tot leven gewekt. PD5CDS verwachte dat PI4ASV ook op een shift van -400 kHz zou luisteren. PE1HOY was blij verrast te lezen dat onze afdeling in de velddagcontest op de 2e plaats is geëindigd. PD1SAM kwam met een geweldige brom in de ronde terwijl even later zijn voeding raar ging ruiken. Met de porto in het trappenhuis kwam hij met moeite toch in de ronde. PA1LOI schaalde activiteiten in tussen 0,0nix en 0,0veel en deed een verfaanbod. PD5JAC meldde dat de school weer is begonnen.

29 augustus 2010 - 6 meter
PA3CGG was voor het eerst op de radiomarkt in Bentheim geweest en was voorts aan het kijken in een 2 m-setje voor de jeugd dat vol met kristallen zat. PA1REE was begonnen met het leren van de morsetaal. PE1PAZ meldde zich in met zwemvliezen vanwege de weersomstandigheden. PA1LOI ging een gloeilamp vervangen (wow!). PAøCHN gaf commentaar op de materiaalkeuze voor een banddoorlaatfilter, hetgeen door de rondeleider zeer werd gewaardeerd. PH4M had zijn antennes gerepareerd.

25 augustus 2010 - 2 meter
PA3VIN had niets aan de Hobby gedaan maar was wel in Limburg bij een scoutinggebeuren geweest en was ook met modelhelicoptervliegen (3 x woordwaarde) actief geweest. PA1LOI had toezicht gehouden op werkzaamheden aan het appartementengebouw. PA3CGG had heerlijk vakantie en hield 'nazicht' op oude zendontvangers voor de jeugd. Door aan krakende potmetertjes te draaien was er zeker sprake van experimenteel radio-onderzoek. PA1REE was voor het eerst in de 2 m-ronde en deelde rapporten uit. PE1PAZ onderging 'wenperiodes' en bracht herinneringen boven over mr. G.B.J. Hilterman "En met de kans op een komende kernoorlog wens ik u smakelijk eten!". PD5CDS was voor het eerst in de ronde met zijn nieuwe FT-817 en kreeg complementen over de modulatie. PE1HOY had een Deltaloop opgehangen en was blij met het resultaat op 20 m. PAøKJB werd niet gehoord door PI4ASV maar wel door anderen in de ronde die de informatie doorkuespeden. PD5JAC had zijn eerste verbinding met OH-land gemaakt. PD1SAM was een soort mobiel station met een porto door ongeveer het hele huis en ook even naar buiten in de stortregen.
Een grote en gezellige ronde met maar liefst 3 jeugdleden.

22 augustus 2010 - 6 meter
PA1LOI wil wat met audio doen en is blij in de ronde te zijn. PA3CGG heeft 3 weken vakantie en heeft een ontvanger op de fabrieksspecificaties gemaakt. PE1PAZ vroeg naar het foefje met de 2 x 17 m antenne van Geert om die op 160 m aangepast te krijgen. PA1REE uit Kudelstaart had zijn antennes geïnstalleerd, nog op zolder maar was voor het eerst in de 6 m-ronde. PA3DLP/m zag veel vliegtuigen over de Vinkenveense plassen komen met de bijbehorende QSB. Hij werkte met twee soorten antennes met wisselende ontvangst bij verschillende stations.

18 augustus 2010 - 2 meter
PE1HOY was zo lang niet in de ronde geweest dat hij niet kon wachten totdat de rondeleider zijn entree had gemaakt. Hij had zijn HF-draadantenne een andere configuratie gegeven. PA1LOI kon melden dat het goed gaat met zijn XYL. PA3CGG was ontvangers aan het nalopen en kijkt uit naar zijn vakantie. PE1PAZ was op Cyprus geweest en had daar veel onder en in het water verbleven omdat het met 47°C toch aan de warme kant was. PE1JAS spreekt liever nier over een kiertje maar over een kleine opening. Voorts was hij met een raamantenne bezig geweest. PD5JAC had zijn vader geholpen met de draadantenne. Bij PD1SAM was bezoek en bovendien kwam zijn broer Benjamin ook aan de microfoon. Dat is toegestaan onder de voorwaarden zoals de voorschriften die geven.

15 augustus 2010 - 6 meter
PA3CGG was in het bezit gekomen van twee ontvangers die hij nu aan het nalopen was. Hij zoekt nog een 3SK73 transistor. PA1LOI dankte voor de Struik Bloemen die zijn XYL van de afdeling had ontvangen bij terugkomst uit het ziekenhuis. PB2BN gaf het advies om een spoeltje af te wikkelen teneinde een kring resonant te krijgen. Toch gaf de rondeleider de voorkeur aan een passend ceetje om het regelbereik van de permeabiliteitsafstemmeing voldoende groot te houden.

11 augustus 2010 - 2 meter
PD1SAM was terug van vakantie en verhaalde daar over. PE1JAS werkte met de Motorola mobi met Slappe Arnold. PA3CGG vertelde over de operatie Glimwormpje waarin het ging over 60 jaar oude teerdotten en weerstanden die ook betere tijden hadden gekend. PD4GER was aan het fietsen geweest waarbij ook Bilderdam was gepaseerd.

8 augustus 2010 - 6 meter
PA3CGG is met een ruim 50 jaar oud Philips scoopje bezig dat van hem het koosnaampje Glimwormpje heeft gekregen. Als eerste gingen de teerdotcondensatoren er uit. Dan moeten op termijn ook de buizen PCF80 en PCC85 worden vervangen. PA1LOI was bezig met alle voorbereidingen voor de opname in het ziekenhuis van zijn XYL. Hij werd door de inmelders sterkte gewenst. PA3ALG kwam met schrik en beven vanwege veel later verklaarbare herrie in de ronde. PB2BN gaf gratis Spaanse les aan de rondeleider en deelde mee veel buiten de deur te eten.

4 augustus 2010 - 2 meter
PA3CGG was druk met een buizen-FT200 en komt binnenkort naar Ouderkerk. PA1LOI zoekt een schema voor zijn Uher 5000 bandrecorder om de microfoon correct op de DIN-plug te kunnen aansluiten.

1 augustus 2010 - 6 meter
PA3DLP/p werd er door zij XYL op gewezen dat er een ronde was. Hij werd ontvangen door PI4ASV met een sterkte die wisselde van S0 tot S9+. De oorzaak waren veel vliegbewegingen boven de Vinkeveense Plassen. PA3CGG was in de weer met een FT-200-project met allerlei gebreken zoals vastzittende en afgebroken spoelkerntjes. Maar de VFO had hij alweer gefikst. PH1DTC kreeg de prijs voor de mooiste audio die weliswaar te danken was aan een dynamische microfoon maar de zender was een groene SEM 35 met daarachter een versterker. Hij had een GRC9 (Angry Nine) weer aan de praat gekregen. PA1LOI is druk met het koken van de maaltijden en het verzorgen van zijn zieke XYL. PA1U vanuit het Huisje aan de Poel had een sterk signaal uit een Delta loop die in de tuin was opgesteld. PE1JAS had laat gewerkt maar kwam toch nog in de ronde zoals altijd met de RT-3600 met een Siemens & Halske microfoon.

25 juli 2010 - 6 meter
PAøBDC was na lange afwezigheid de eerste inmelder. Hij ondervindt veel Hobby Prikkels maar heeft even voor ATV gekozen. PA3CGG herkent dat en was niet als Radio Repair Man bezig geweest maar had veel geluisterd. PE1PAZ moest de volgende dag om 04:00 op zijn werk beginnen en zwaaide dus vroeg. PA1LOI was ondanks het verzorgen van zijn zieke XYL met bandrecorders bezig geweest. Hij hoort hoge tonen tingelen maar ook brommen. Toch hoopt hij dat hij normaal overkomt ...

21 juli 2010 - 2 meter
PA3CGG vindt PI4ASV zwakker dan anders. PE1PAZ heeft het rustig in de storingsdienst. PA3VIN ging als snel ff QRX maar kwam terug met vakantieverhalen. Ook had hij zijn antennes nagelopen. PE1JAS werkte met de Slappe Arnold en wilde graag een kopie van een artikel uit Funkamateur over raamantennes.

18 juli 2010 - 6 meter
PA3CGG had als Radio Repair Man het een en ander weer onder handen genomen. Voor de jeugdigen, die in de toekomst slagen voor het N-examen, gaat hij setjes verzamelen. Ook zegde hij toe om andere setjes die beschikbaar komen te keuren en zonodig te repareren voor "waanug". De rondeleider, PA7ZEE, is daar erg blij mee omdat hij verwacht aan het einde van dit jaar ruim 20 examenkandidaten tussen de 11 en 15 jaar te hebben opgeleid die natuurlijk na het examen gebruik willen maken van hun bevoegdheden. PA1PAZ was een beetje treurig dat hij na lang zoeken nog steeds de storing niet kon vinden in een oude buizenset. PAøCHN zat de laatste tijd te luisteren op 50,400 MHz en hoorde onze ronde daar niet. Ook hij heeft een setje beschikbaar voor de jeugd. Ook wikkeldraad voor een schoolproject zegde hij toe.

7 juli 2010 - 2 meter
PA1LOI is bezig om zijn toestellen stuk voor stuk in te schakelen om daarmee de isolatiefout te lokaliseren. PD4GER had veel geschilderd maar niets aan radio gedaan. PD5CDS wil niks over slimme kinderen horen. PA3CGG was met van alles bezig geweest behalve met radio. PE1PAZ moest op tijd naar bed wegens storingsdienst. PA3VIN zocht naar de juiste afstelling van zijn morsesleutel.

4 juli 2010 - 6 meter
PE1PAZ was met ATV bezig geweest maar moest morgen weer vroeg op dus ging als eerste QRT. PH1DTC vond het in de bunkers van het Crashmuseum prettiger dan in zijn shack op zolder waar het 32 graden werd. PA3DLP/mm had voor wel vijfenzeventig cent een navigatieverlichting op zijn rubberboot geknutseld. Hij was met D-star bezig geweest en beval de volgende site aan: http://www.dstarvlaanderen.be/blog/
PA3CGG was ook al met D-star in de weer geweest. Hij experimenteerde met een porto. Hij verwees later naar:
D-Star informatie website:  http://www.d-star.nl/
D-Star Forum: http://onlinereceivers.org/dstarforum/index.php
D-Star repeater Utrecht met veel info: http://www.pi1utr.nl/
D-Star diverse: www.pd0hni.nl 
PA1U was na lange tijd ook weer van de partij vanuit het huisje aan de Poel. PA1LOI had een knopje gekocht waar ook nog een radio aan vast bleek te zitten. De rondeleider PA7ZEE had voor het eerste de machinezender SAQ uit het Zweedse Grimeton ontvangen op zijn Telefunken ELK 639. Zijn inverted V had hij omgetoverd tot een T-antenne en met het 100 Hz-filter was SAQ goed te nemen.

30 juni 2010 - 2 meter
Voor het eerst onder de eigen call in de ronde was daar Joost, PD5JAC. Er werd een QSL kaart van PI4ASV voor hem uitgeschreven. PE1PAZ had rondgeneusd in schema’s voor een 70 MHz convertor. PE1HOY gebruikte de zelfde set als PD5JAC en had inmiddels 30 jaar zijn licentie. PD5CDS vroeg zich af of hij te verstaan was. Hij had vanmiddag met twee leerlingen tegelijk zitten solderen bij Geert in de werkplaats. PA3CGG had weer eens de Bicycle Repair Man gespeeld.

27 juni 2010 - 6 meter
PA1LOI had de Rode Pet opgezet en geeft de reguliere rondeleider absolutie. PA3DLP/mm was op zijn boot in Vinkenveen.
PA3CGG had het warm en dacht aan een biertje. PE1PAZ gaf te kennen voor oranje vlaggetjes te zijn. PA7ZEE was te laat omdat door de renovatie van de werkkamer waar zijn shack is, de set op split frequency was gekomen hetgeen hij pas laat ontdekte.
PA3VIN vermorst veel van zijn tijd.

23 juni 2010 - 2 meter
PA1LOI vertelde dat een dag 24 uur heeft. De rondeleider gaf dat toe maar voegde daar aan toe dat daarna de nacht nog komt met extra uren ... toch? PD5CDS stelde vast dat hij op de helft van zijn middelbare school is. PA3CGG had het over een Multi 3000 (?) en een TS-700. PE1PAZ kan ook Den Vlaming horen. PD1SAM zijn tekeningen hangen op school in de gang en zijn technische knutsels staan in de vitrine tentoongesteld. PA2EAR meldde zich ook nog in vanuit Haarlem.

20 juni 2010 - 6 meter
PA3CGG opende met spontaan ruisende spullen. PH1DTC noemde een bezoek op 26- en 27 juni a.s. aan het Crashmuseum in Aalsmeerderbrug zeker de moeite waard, waar de rondeleider graag mee instemde.
Zie ook http://www.crash40-45.nl/
PE1PAZ zoekt moeilijk verkrijgbare onderdelen. PA1LOI is erg druk vooral met huishoudelijke zaken i.v.m. zijn zieke XYL. PA3VIN is aan het doordouwen met de CW en hoopt net als de anderen donderdag op de laatste technische avond voor de zomervakantie te komen.

16 juni 2010 - 2 meter
PD5CDS hoorde wel ruis uit zijn bouwproject van een kortegolfontvanger komen maar meer ook niet. PA3VIN zit in een werken-eten-slapen beweging waar niet veel tijd voor de Hobby overblijft. PD1SAM wil een toeter van zijn broer aandrijven met een motortje met ventilator dat op zonnepanelen werkt. Is het dus alleen in het donker stil daar ... misschien. PA3CGG had als Radio Repair Man de TS700S van een lastige storing afgeholpen en na de geslaagde ingreep de boel dichtgenaaid ... eehh ... dichtgeschroefd. PE1HOY/p was en portabel en ook nog mobiel en kwam met sterk wisselende signalen binnen bij PI4ASV.

13 juni 2010 - 6 meter
PA3CGG verhaalde van een QSO op 2 m met een radioclub in Antwerpen. Kennelijk zijn er af en toe condities. Ook de rondeleider had leuke QSO’s op 6 m in SSB met o.a. EA gehad. Kenmerkend zijn de harde signalen afgewisseld met hevige QSB. Ook de velddag met de aanwezige en actieve jeugd kwam aan de orde. Jos, PEøCDN uit Amsterdam meldde zich ook in. Ook hij had over heel Europa 6 m-SSB QSO’s gemaakt de laatste weken. Omdat het verder stil bleef deed de rondeleider voortijdig de deur dicht

26 mei 2010 - 2 meter
PA1LOI was in Budel geweest en vertelde dat er een tentoonstelling wordt voorbereid van het tekenwerk van PAøCX. PD1SAM was tegen een deurpost aangelopen maar wilde toch geen 80 m-klaaglijn van deze ronde maken. PAøKJB meldde zich in maar daarna werd niets meer van hem vernomen. PD5CDS werd op deze dag 15 jaar en van harte gefeliciteerd. Hij kreeg in de ronde een probleem met de TS-700 maar loste dat vlot op door over te stappen op de FT-100. PD4GER was bezig met het reviseren van antennetjes. PA3CGG had zijn kabels nagelopen en mooie beelden gezien van o.a. Kapitein Zeppos. PE1PAZ had een draaideur QSO omdat hij buiten druk bezig was geweest met ATV.

23 mei 2010 - 6 meter
PA3CGG Had een setje met een lekke elco die het e.e.a. had verwoest. Het lukte de Radio Repair Man om dit weer te restaureren. PA1LOI gaat iets doen met Elizabeth en canvas. PB2BN vermoedt dat er iemand tegen het canvas gaat. PA5B, Roel uit Houten, kwam 5/5 binnen bij PI4ASV en hoorde veel stations dankzij vliegtuig QSB.

19 mei 2010 - 2 meter
PA1LOI geeft aan dat hij iets wil inspecteren. Voorts bestrijdt hij dat hij een morsige oude man is. PAøKJB heeft iedereen gehoord. PD1SAM is van alles aan het herhalen. PA3CGG geeft de Gouden Tip om oude radiospullen weer schoon te krijgen. Een microvezeldoekje met Allesreiniger maakt de boel als nieuw. PD4GER was zijn shack aan het opruimen omdat er een logé komt. Hij heeft de SSTV-plaatjes van het ruimteschip ontvangen. PA3VIN zit te morsen en is ook wat met de Hobby bezig geweest. PI4HLM met operator Stan, PA4NV was benieuwd naar de locatie van onze Velddagen.

16 mei 2010 - 6 meter
PA1LOI heeft een potlood gevonden! Hij had ook wat gefietst. PA3CGG had op de Jutberg een koopje gevonden. PA3VIN was voor het eerst in dagen weer QRV. Hij discussieerde over een morse-examen. PE1PAZ was ook op de Jutberg geweest en was ook al tegen koopjes aangelopen. PH1DTC vroeg zich af of de onderkant van Slappe Arnold links dan wel rechts gedraaid moet worden. PB2BN gaf het advies dat analoog naar de yoghurt te doen.

12 mei 2010 - 2 meter
PAøKJB meldde dat hij alles had genomen. PA3VIN is hard bezig met die oh zo taaie CW onder de knie te krijgen. PA3CGG wil aan beginnende amateurs spullen doneren. Joost (in de nabije toekomst PD5JAC) was vandaag geslaagd voor zijn Novice-examen en werd van harte gefeliciteerd. Hij wordt ons derde juniorlid met een licentie. PD4GER werkte met de Kenwood TS 7200 en kwam 5/8 binnen bij PI4ASV. PE1HOY was terecht blij en trots met zijn zoon Joost.

9 mei 2010 - 6 meter
PA1LOI was vrolijk aan het rondzingen en bracht ook nog Cor Steijn ter sprake. PA3CGG was blij verrast met de aanpassing van de radialen van zijn V-2000; volgens hem een regelrechte aanrader. PH1DTC had een microfoonversterker voor een vliegtuigradio gebouwd. PE1PAZ was bezig met het ontvangen van ATV wat nog niet echt goed lukte mede door de kleine antenne die hij gebruikte.

5 mei 2010 - 2 meter
Op deze bevrijdingsdag was PAøKJB bezig met de andere T813 ook aan de praat te krijgen. PA3CGG was bezig om de radialen van zijn V2000 antenne te verlengen. PE1PAZ noemt de roepletters van zijn eigen clubstation steeds PI4NOF. Dit doet denken aan Arretje NOF, een reclamefiguurtje uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Dit mannetje hoort thuis in de rij met Piet Pelle, Flipje Tiel en Piggelmee die ook niet meer van deze tijd zijn. PD4GER werkte met de Storno 6000 en was terecht verheugd dat zijn zelf onderhouden auto van 10 jaar oud opnieuw door de keuring was gekomen. Anne, PB1A uit Hilversum kwam in de ronde voor een test. Last but not least was daar PA3VIN die eerder die dag al was gespot in het CRASH Museum.

2 mei 2010 - 6 meter
PA1LOI meldde dat het hem goed gaat. Hij had 2 beren uit de regen gered. PE1JAS was bezig met de R-107 VHF-set. PE1PAZ, jawel, had interesse in de bouw van de vossenjachtspullen. PA3CGG had ook een beer gered. Een Berenvirus?

28 april 2010 - 2 meter
PD5CDS kan Kas een beetje en Samuel niet horen. Een boom bij zijn antenne gaat wel of niet worden omgehakt. PD1SAM had wat QSO’s op 2 m gemaakt. PAøKJB was aan het experimenteren. PA/G4LQI had op zijn G-QTH een antenne voor 80 m op het balkon weten te realiseren. Hij zit voor de lift en als die in werking is wordt zijn signaal helemaal weggedrukt. PD4GER zit met een antenne op 10 m hoogte toch nog onder het water van de Nieuwkoopse plassen. Bij PA3VIN was het even schrikken toen zijn QRPieter met de fiets in het ziekenhuis terecht kwam.

25 april 2010 - 6 meter
PA3CGG had een FT-101ZD opgehaald en bekeken. Het toestel zag er goed uit en werkte nog uitstekend. PA1LOI was op een onbewaakt ogenblik zich weer te buiten gegaan door 4 grammofoonplaten te kopen. Met name Victor Sylvester was een keuze die hij zeker niet deelde met de rondeleider die het over neuzelige en oersaaie muziek had. PA1TO kwam wat ruizerig binnen maar was, mede door vliegtuig QSB, goed te verstaan door PI4ASV. Hij heeft a.s. donderdag veel QSL-kaarten in zijn tas. PE1PAZ was op de rommelmarkt in Woerden geweest en had een GPA-30 opgeknapt. PA/G4LQI zat weer voor de lift omdat hij weer een weekje hier was. Hij probeert komende woensdag in de 2 meterronde in te melden.

21 april 2010 - 2 meter
PA3CGG zette met klein vermogen maar ook met een richtantenne een dik signaal neer bij PI4ASV. PAøKJB kan iedereen net ontvangen. Voor het eerst in de ronde bij de rondeleider in Ouderkerk kwam PD4GER uit Nieuwkoop in de ronde. Hij was samen met PA3VIN het dak opgeweest om ordentelijke antennes te plaatsen. Het resultaat mag er zeker zijn! Hij ondervindt helaas veel storing van de plasma TV van de buren. PD1SAM heeft de storing in zijn multimeter opgelost door ... er een nieuw batterijtje in te stoppen. Hij was met PV-cellen aan het experimenteren geweest en had op de VU kennis gemaakt met de driehoek van Pascal. Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Driehoek_van_Pascal  PE1HOY vertelde dat zijn zoon Joost druk was om zich voor te bereiden op het komende Novice-examen. PD5CDS doet een schoolproject over Duitsland waar hij kennelijk wel wat over weet. Verder had hij weer een stukje aan zijn KG-ontvanger gebouwd.

18 april 2010 - 6 meter
PA3CGG had veel enkele succesvolle reparaties achter de rug. PA3VIN was bezig geweest met fietsreparatie maar nog veel meer met morse. PE1PAZ had een 2 kW(!) low pass filter gebouwd. PE1JAS vond aanleiding om eens naar zijn antenneaansluiting te kijken. Tsja, dat kan natuurlijk nooit kwaad ... toch?

14 april 2010 - 2 meter
PD5CDS is weerstanden in een zelfbouw kortegolfontvanger aan het solderen. Hij kan PD1SAM ontvangen zodat de conclusie moet zijn dat er kennelijk condities zijn. PA3CGG slaat tegenwoordig om zich heen met een hamer; weliswaar een klein houten hamertje, maar toch! PA1LOI moet niet overal Booswichten zien en draagt voorts bij aan het oplossen van het Staatsdeficiet. In de discussie die ontstaat wordt ontkend dat 'Deficiet' uit het Latijn zou komen.
Op http://www.bouwebrouwer.nl/latijn/citaten.html is echter het volgende citaat te vinden: Tempus te citius quam oratio deficiet (Vgl. Cicero, Pro Sexto Roscio Amerino 89) Tijd zal u eerder ontbreken dan woorden.
PAøKJB spreekt de rondeleider aan met 'Louis' wat door deze niet wordt gewaardeerd. PD1SAM beweerde dat 'Deficiet' niet uit het Latijn kwam. Omdat hier boven is aangetoond dat die stelling onhoudbaar is, geldt voor hem:  Decet verecundum esse adolescentem. PA3VIN had eerst drie kinderen naar bed gebracht en is lekker met het aanleren van morse bezig. PE1PAZ had storingsdienst gehad met veel werk.

11 april 2010 - 6 meter
PA3CGG maakt van 70 cm, 23 cm en daarvan weer 6 m en toch gaat de rek er niet uit want vervolgens doet hij daarna het omgekeerde. PE1PAZ is kort maar hevig in de ronde. PE1DHR kan door de truc van Richard in de 6 m-ronde komen vanuit Oosterhout. Hij is met een spectrum analyser in de weer. PE1HOY heeft veel last van een stoorsignaal.

7 april 2010 - 2 meter
PD5CDS was met fotovoltaïsche cellen (PV-cellen) aan het experimenteren geweest; zie ook Wikipedia. Daarnaast lekker geklooid met het zoemertje van de Funksender. PAøKJB kan alle stations m.u.v. PD5CDS nemen. PE1HOY meldt dat zijn experimentele HF-antenne op de site staat; zie hier. PD1SAM kan tot zijn verbazing PD5CDS horen hetgeen omgekeerd niet het geval is. PA1LOI beweert dat hij niets heeft gedaan en gaat er tussen uit om Kunst & Kitsch te kijken. Lange tijd niet gehoord kwam PC1D in de ronde. Hij is lekker met SDR bezig. Vanuit Amsterdam Zuid-Oost  was daar PE1RHX/p die met een heet wordende porto vanuit een gebouw toch PI4ASV wist te werken. Na sluitingstijd kwam PA3CGG nog binnen die interesse had in de Techniekdag voor de Jeugd a.s. zaterdag in Zwolle.

31 maart 2010 - 2 meter
PD5CDS kan iedereen horen m.u.v. PA0KJB. Voorts had hij de fout in een zelfbouwontvanger gevonden. PE1PAZ had een QSO met YB gehad en was lekker met de Hobby bezig. PA0KJB luistert en heeft verder niets te melden. PA1LOI voelt zich een beetje beter en wenst ons prettige Kerstdagen ...
PA3CGG had een beetje opgeruimd maar weinig aan de Hobby gedaan. PE1HOY gaf op verzoek van PE1PAZ uitleg over zijn antennepark. PD1SAM vond het een beetje stom dat hij de ronde was vergeten. Tsja ...

28 maart 2010 - 6 meter
PE1JAS was de eerste inmelder en werkte met verschillende vermogens uit de RT-3600. PE1PAZ had vragen over Russsche buizen en horizontaal gepolariseerd. PA3AJW werkte met een home made 14AVQ-verticale antenne. PA1LOI was druk geweest en ging naar Kunst & Kitsch kijken. PE1NXG vanuit Nieuw Vennep was voor het eerst in de ronde. PA3CGG was kabels aan het wegwerken. Last but not least was daar toch nog PAøSNY die op zijn beurt wachtte en vond dat de rondeleider veel hooi op zijn vork nam.

21 maart 2010 - 6 meter
De enige, eerste en ook laatste inmelder was PA3CGG. Na een aangenaam QSO werd de ronde afgesloten.

17 maart 2010 - 2 meter
PD5CDS zit in een vierkantje en is bovendien ook nog eens zijn kluts kwijt. PD1SAM had vragen over het antenneregister. PAøKJB had het over de samenhang tussen de OV-chipkaart en straling.

14 maart 2010 - 6 meter
PAøCHN was druk met reparaties van o.a. een Ten Tec Orion. PE1PAZ was in Rosmalen geweest en had de hand weten te leggen op passende onderdelen voor een ATU. PH1DTC had weinig gekocht in Rosmalen. PA1LOI wil zijn positie weten, doet domme dingen en haal mannetjes en vrouwtjes door elkaar. Is dat nu de leeftijd of wat anders? PE1JAS had een mobiele telefoonsteun in zijn auto gefabriekt.

10 maart 2010 - 2 meter
PD1SAM had opmerkingen gekregen over een schoolwerkstuk. PA3CGG kon op Google Earth zien dat er een antennebeugel aan het roesten was. PD5CDS was bezig met de vierkantsvergelijkingen op school. PA1LOI wil zijn plaats vinden en schaft daarom geen kachel aan (?) PAøKJB vroeg zich af wat de bedoeling is van het antenneregister.

3 maart 2010 - 2 meter
Ronde werd geleid door Richard PA3CGG met de zender in Alphen a/d Rijn.
In de ronde waren Marcus PE1HOY, die vertelde dat zijn zoon Joost helaas het zendexamen niet met goed gevolg had afgelegd. Erwin, PA/G4LQI was voor de rondeleider prima te horen, een verademing t.o.v. 6 meter! Vincent, PA3VIN meldde dat een goede kennis van hem, PA3BLG Hielke uit Bussum, weer actief is op VHF en UHF via PI2NOS. Ger, PD4GER luisterde mee met Vincent via Teamspeak. Het humeur van Louis, PA1LOI was enigszins beneden nulpunt gezakt vanwege het feit dat hij de kap van zijn UHER bandrecorder had laten vallen, met een barst als resultaat. Stan, PA4SDV/M melde zich in op weg naar de radioclub in Haarlem, later nog gesproken onder de club call PI4HLM. Ook Kas, PAøKJB was van de partij met een goed signaal vanuit Uithoorn. Een goed bezette twee meterronde die werd gesloten om 21.00 uur.

28 februari 2010 - 6 meter
Ronde werd geleid door Richard PA3CGG met de zender in Alphen a/d Rijn.
In de ronde waren: PAøFRX, Gerard uit Haarlem, PA1LOI, Louis die een Nakamichi 480 cassettedeck heeft nagezien en de geluidskwaliteit roemde. Cor, PAøCHN met de Hartkit2000 produceerde ook een prima signaal en Vincent, PA3VIN is druk bezig zijn morsevaardigheid weer te verbeteren. Op de achtergrond luisterde Ger, PD4GER ook mee via Teamspeak. Erwin, PA/G4LQI was voor de rondeleider niet verstaanbaar. Hij werkte met een portofoon vanaf de vierde verdieping van het flatgebouw waarin hij woont. Gelukkig heeft PA1LOI alles doorgespeeld. Tenslotte was ook Anton PE1JAS in de ronde met een prima signaal. Deze gezellige ronde werd afgesloten om 21.50 uur.

21 februari 2010 - 6 meter
Ronde werd geleid door Richard PA3CGG met de zender in Alphen a/d Rijn.
In de ronde waren: Gerard PAøFRX, weer terug uit Spanje en driftig de antenne weer in orde aan het maken. Mark, PE1PAZ die zich afvroeg waarom er te weinig vermogen uit zijn PL519 eindtrap komt en op zoek is naar een drievoudige afstemcondensator. Louis, PA1LOI was ook present evenals Anton, PE1JAS. Een kleine ronde, die werd gesloten rond 21.30 uur

7 februari 2010 - 6 meter
Ronde werd geleid door Richard PA3CGG met de zender in Alphen a/d Rijn.
In de ronde waren Hans, PAøSNY die bezig was met een LC meter project, Louis PA1LOI met een prima signaal, Mark, PE1PAZ die vertelde van zijn vorderende zelfbouwproject eindtrap met PL519 buizen voor de HF banden. Herman PH1DTC meldde zich ook in met een hard signaal evenals Sjaak PA3AJW. Deze kleine maar geslaagde ronde werd afgesloten om 21.45 uur.

31 januari 2010 - 6 meter
Ronde werd geleid door Richard PA3CGG met de zender in Alphen a/d Rijn.
In de ronde meldde PE1PAZ zich als eerste in, maar de rondeleider en hij hadden voordien al een uitgebreid QSO achter de rug. Het onderwerp PL519 eindtrap werd in de ronde nog eens aangehaald. De buizen staan op 25 mA per buis ingesteld. Vincent meldde dat nadat de rondeleider hem heeft geassisteerd met het controleren en afregelen van zijn IC737, hij prima rapporten krijgt op de HF banden. Verder was hij zijn antennes aan het optimaliseren. Herman, PH1DTC heeft het bromprobleem in de microfoon opgelost en produceerde nu een uitstekend signaal.
Bert, PE1DHR kwam via de rondeleider op 23cm in de ronde. Het ligt in de planning om via PA3CGG een transponder van 70cm naar 6 meter te laten zorgen voor een rechtstreekse mogelijkheid tot deelnemen in de 6 meterronde voor Bert. Louis, PA1LOI had zijn boekhouding weer op orde gemaakt en Anton PE1JAS vertelde dat PE1JEL zijn R107 weer op orde heeft gekregen. Een goed bezette 6 meterronde die werd gesloten om 22.00 uur.

27 januari 2010 - 2meter
Ronde werd geleid door Richard PA3CGG met de zender in Alphen a/d Rijn.
Als eerste meldde zich in en meteen ziek Carl, PD5CDS en ging direct naar bed. Mark PE1PAZ vertelde over de vorderingen van zijn PL519 eindtrap voor de HF banden en Vincent PA3VIN ondervond dat het overzetten van oude videotapes op DVD een wel erg tijdrovende klus is. Markus PE1HOY meldde zich in evenals Louis PA1LOI die de servicedocumentatie van de onlangs aangeschafte TEAC X1000 bandrecorder van een bevriend amateur heeft gekregen.
Marco PH4M/Mobiel kwam  met een prima signaal in de ronde en als laatste Kas, PAøKJB die tijdens de ronde ook zijn keyboard bespeelde. Weer een gezellige ronde, gesloten om 20.45 uur.

20 januari 2010 - 2 meter
PD5CDS valt wel eens met de deur in huis en zoekt meetfouten in een natuurkundewerkstuk waarbij de soortelijke weerstand van verschillende materialen moest worden onderzocht. Voorts was hij met zonnecellen in de weer geweest. PD1SAM ergerde zich aan de knulligheid van het eerste elektronicapracticum op zijn school. Hij was met een windmolen met generator bezig geweest. PA3CGG deed mee aan een experiment om repeaters via het Internet te koppelen. PA1LOI had een stapel identiteitskaarten aangetroffen waarop de politie een proces-verbaal met fouten had opgemaakt. PH4M/m meldde zich in op de N-231 nabij Den Hoef. PA3VIN dacht over tienen op zondagavond j.l. dat er toch wat was ... PE1PAZ was net thuis van zijn werk en hoopte dat het daar bij bleef voor vandaag.

17 januari 2010 - 6 meter
Bij PA3CGG was een versterker gevallen en is inmiddels na reparatie beschikbaar voor een jeugdhonk of zoiets. PE1PAZ is lekker aan het rommelen in zijn shack en heeft alle dunne coax vervangen door soepele RG 213. PA1LOI houdt zijn Saab van 1973 in de garage i.v.m. het wegenzout. Hij acht zichzelf een Goed Product. PE1JAS houdt niet van onvoltooide werken. PA3BCD heeft plotseling op 6 m slechte ontvangst met zijn FT-857. Tijdens de ronde bleek daar ook iets over te lezen op www.mods.dk
De rondeleider gaat 6 weken naar de zon en hoopt dat andere deelnemers de 6m- ronde in de lucht zullen houden.

13 januari 2010 - 2 meter
De rondeleider was een tukkie aan het doen na een dag blauwbekken op stations en werd ruw gewekt door PD5CDS. Die vertelde dat hij nog aan het eten was en een 9,9995 voor Wiskunde had weten af te ronden naar een 7 door domme fouten. Hij zwaaide voortijdig om met een volgende test het veel beter te doen. Onderwijl had PA1LOI de reserve Rode Pet gedragen die nu ook in de wasmand verdween. Voorts is hij lui en ruimt op ... Ook onze splinternieuwe voorzitter PA3CGG was even weggedommeld bij warme muziek uit een buizenversterker. PAøKJB kon niet alle stations ontvangen. PA3VIN wil leren morsen (zal toch een kliederboel worden). Hij had een draadantenne met verlengspolen gemaakt en gemerkt dat tuners daar moeite mee hebben op 160 m. Teug van weg geweest en binnengekomen met stip was daar PC1D in de ronde. Hij was lekker bezig met o.a. D-star en vliegtuigspotten met radio.

10 januari 2010 - 6 meter
PA3CGG is op zoek naar een betrouwbare frequentiestandaard voor precisiemetingen. PA3VIN zat met een 2 jaar oude QRPieter op schoot. Je kunt ze nooit te vroeg besmetten met het Radio Virus ... toch? PE1PAZ had vanuit het oosten van het land door bergen sneeuw geploegd. PA1LOI dreigt met Sneeuwlaarzen naar de vergadering op maandagavond te komen. Het zijn bovendien laarzen die hij niet uit kan trekken zodat hij voor het naar bed gaan, zeer zorgvuldig zijn voeten moet vegen. PE1HOY zijn FT-897, heeft VFO-kuren zodat hij terug gaat naar de leverancier binnen de garantietermijn. Het was zelfs PE1JAS  opgevallen dat het had gesneeuwd.

6 januari 2010 - 2 meter
SneeuwmanPA1LOI vroeg zich af wat hij had gedaan. Gelukkig had hij, na een reis met lijn 3, een firma in Amsterdam gevonden, die hem ook niet kon helpen.
PD5CDS, onze man in Berlijn, was weer terug. Om een antenneprobleem daar te verhelpen was hij een boomtak gaan afzagen waardoor hij veranderde in de Verschrikkelijke Sneeuwman.
PAøKJB was blij verrast toen om 6 uur in de morgen een enveloppe met aansluitgegevens voor de SEM-25 door zijn brievenbus werd geschoven. PD1SAM maakt zijn Eigen Punt (!) De sneeuw maakt de fietstocht naar school tot een Barre Tocht. PA3CGG werd als kandidaat voorzitter gefeliciteerd en moedigde onze jeugdleden aan vooral de school serieus te nemen. PE1PAZ vroeg zich af of er soms condities op 2 m waren. Hij was lekker aan het lezen in een ARRL Handbook. PE1HOY had een vooralarm ontvangen om bij de hevige sneeuwval een opvangcentrum te gaan inrichten. De rondeleider luisterde op 118.100 in AM om de situatie met de sneeuw op Schiphol te volgen. PA3VIN had een draadantenne weten te bevestigen en ontdekte een onderbreking bij een spoel. Een ouderwets volle gezellige ronde.

3 januari 2010 - 6 meter
Na het uitspreken van de Beste Wensen en een Goede Gezondheid opende de rondeleider de ronde. PA3VIN had zijn antenne wat beter gesteld en is actief op HF. PAøCHN had moeite met de brede signalen van de surpluszenders en ging weer de warme kamer in. PE1PAZ hoopt op een actief HF-jaar en had zijn shack beter ingericht. PA1TO kwam bij PI4ASV binnen met Ruisch. Anderen konden hem prima nemen. PH1DTC had zijn LC-meter afgebouwd en was zeer te spreken over het resultaat. PA1LOI hoopt dat "alles wat we willen dat het goed gaat" (?). Zelf constateert hij dat hij zowel breedsprakig als breedbandig is. PA3CGG deelde mee dat hij naar boven gelopen was. PE1JAS sloot de rij met goede wensen.
Dit jaar is het 10 jaar geleden dat de 6 m-ronde werd begonnen. Het lijkt een goede aanleiding voor iets speciaals.

< Terug >

Bijgewerkt: 4-03-2018

contact | Copyright © 2008 - PI4ASV | home

XHTML 1.0  &  CSS