De wekelijkse rondes van PI4ASV in 2013

6 maart 2013 - 2 meter
Andor PI4ASV, bijgestaan door Deborah PD9DC, sloot de ronde na 2 keer aanroepen en zonder enige inmelders. Zelfs Jos PEøCDN liet het deze week afweten. Helaas maar waar.

27 Februari 2013 - 2 meter
Andor PI4ASV was iets verlaat door het openbaar vervoer. Hij had verder weinig te melden behalve dan de aanschaf van een 40-meter-mono-bander-EH-antenne die hij van Richard PA3CGG had overgenomen. Deborah PD9DC was dit keer op haar home QTH en melde alleen dat ze blij was dat de winter en sneeuw over was, als postbezorgster is dat wel fijn. Jos PEøCDN hoorde Deborah niet en ook andersom was de ontvangst niet al te best. Jos kon dat uiteindelijk nog verbeteren door zijn laagst geplaatste 2 meter antenne te gaan gebruiken. Verder waren er wederom geen inmelders. Er was nog wel een nieuwtje uit EA8, waar Geert PA7Zee op 7 of 8 maart een vuurtoren gaat activeren samen met een collega amateur. De oproep is om een zo groot mogelijke pile-up voor die amateur te creëren. "Vind hij leuk" volgens Geert. Meer info volgt in de 2 meter ronde op woensdag 6 maart.

20 februari 2013 - 2 meter
Andor PI4ASV had na twee keer roepen slechts één inmelder. Het werd wederom een onderonsje tussen PI4ASV en Jos PEøCDN. Jos had echter wel een 3 man sterke spuit-11 modulatie in de achtergrond. Er is kort gesproken over de verbindingen met Geert EA8/PA7ZEE en over de SWR 1.9:1 van de slappe Arnold op het clubstation. Verder was de conversatie van enig bedenkelijk peil en zal hier niet herhaald worden. In ieder geval valt op te merken dat Deborah PD9DC bijna onder het bureau lag van het lachen. Helaas wederom dus een verzaking van onze mede amateurs wat doet vermoeden dat de normaal gesproken grotere lijst aan inmelders kan liggen aan het lage vermogen van rond de 11 watt, danwel aan de omkoop praktijken van de reguliere rondleider :-)

13 februari 2013 - 2 meter
Het was een kleine ronde vandaag. Andor PI4ASV had een onderonsje met Jos PEøCDN over de overvloed aan contensten, wel of geen verenigingspersoon en over de al dan niet geslaagde contacten met Geert EA8/PA7ZEE van de afgelopen periode. Ook werd nog even stil gestaan bij de mislukte poging een 6m ronde te doen afgelopen zondagavond. Jos: "als niemand wat roept gebeurd er niets". Deborah PD9DC was wederom de charmante aawwezige op het PI4ASV station maar had dit keer geen nieuws te melden. Achteraf kwam Ger PA4GER (hoorde Jos wel maar PI4ASV niet) nog even QRV. Apart was dat Ger bij PI4ASV prima te nemen was, andersom echter niet.

6 februari 2013 - 2 meter
PI4ASV (PD9A) moest meerdere keren roepen, gelukkig waren er uiteindelijk meerdere inmelders.
TS-790EAndor PI4ASV werkte vandaag met een nieuwe rig Kenwood TS-790E en de slappe Arnold hangt eindelijk boven het dak uit.
Jos PEøCDN melde zich in met het bord nog op schoot, gaf de nodige signaal rapporten "alles 59+ hard" en had nog een intermezzo met Stan PA4S/mobiel. Hij had verder niets te melden buiten een vraag over de opvolging van Geert PA7ZEE voor het leiden van de 6m ronde op zondagavond, deze gaat hij de komende weken overnemen.
Stan PA4S/M was onderweg naar een clubavond en vond PI4ASV wat zacht binnenkomen op het Rotterpolderplein, vandaar ook de intermezzo met Jos, en vroeg zich af hoe dat kwam.
Samuel PA4SAM had in principe tot twee keer toe niets te melden, of toch wel. Hij vertelde dat er vrijdag het 100-dagen feest is op school waarbij de examenklassen de school op zijn kop zetten. Verder was er nieuwe audio apparatuur aangekocht in de kerk terwijl ze alles wat gekocht was al hadden, duidelijk geval van communicatie misverstanden tussen de persoon die het gekocht had en Samuel die daar de leiding over heeft.
Deborah PD9DC had niet veel te vertellen behalve post en morse. Andor PI4ASV merkte op dat, als ze zo doorgaat ze sneller verder is dan Samuel, waar de laatstgenoemde niet meer op terug is gekomen.
Mark PE1PAZ vertelde dat het slecht weer was voor ATV maar dat hij er wel erg druk mee was. Hij had o.a. een aparte schakelbox gebouwd waar maar liefst 16 camera's op aangesloten konden worden en wilde nog een dichte schotel aan zijn mast gaan vervangen door een gaas-model zodat hij minder last van de wind zou hebben.
Marcus PE1HOY was er vandaag ook, maar laat omdat er in zijn shack van 2 bij 2 meter ongeveer 45 minuten lang foto's zijn gemaakt voor een rapportage die deze vrijdag in de bijlage PS van het Parool zal verschijnen. Op de vraag van Andor of hij al wat meer wist over de PH6KBX-call vertelde hij dat dat nog niet het geval was. Verder is er een lezing op de clubavond volgende week over evenementenradio door Marcus.
Carl PC5DS kwam er nog even tussen in de zwaaironde en melde dat PI4ASV beter te nemen was dan die middag. Dit was een afgesproken test i.v.m. de verplaatsing van de slappe Arnold aan het einde van de middag. Hij hoopte wel dat hij er volgende week eerder bij zou zijn.

30 januari 2013 - 2 meter
Samuel PA4SAM had zijn toetsweek afgerond of toch misschien niet, morgen nog extra toetsen (terwijl de rest al naar huis mocht) van o.a. Engels. Qua hobby was het maar lastig de controles te doen van het soldeerwerk van zijn Tentec reciever. Deborah PD9DC was blij dat de sneeuw weg was voor het postbezorgen en met de kleine loonsverhoging in de nieuwe CAO (was ook wel tijd). Verder was zij druk bezig met de morsetraining die langzaam vooruit gaat. Andor PD9A had wat verbindingn gemaakt met Geert EA8/PA7Zee en was aan het shoppen voor oude Kenwood apparatuur, met name de 711, 811 en 790 voor VHF en UHF. Jos PEøCDN kwam op de valreep nog even langs maar had verder niets in te brengen. Hij had wel last van een rondzingende 2 meter frequentie omdat er twee sets aanstonden en zijn uitzending via de andere microfoon rond ging.

16 januari 2013 - 2 meter
In de ronde waren slechts PI4ASV (PD9A) en PD9DC die naast de ronde leider zat. Bij gebrek aan verdere inmelders en na herhaalde oproepen, werd de ronde om 20:03 zonder verdere mededelingen gesloten en ging PI4ASV QRT.

9 januari 2013 - 2 meter
PI4ASV (PA7ZEE) kwam stipt op tijd in de lucht en mocht Deborah PD5DC als eerste verwelkomen. Met een antenne in de parasolstandaard op het terrasje achter het huis zette zij een 59-signaal neer bij PI4ASV. Carl PC5DS was terug van zijn Berlijnse vakantie en hard aan het werk voor een wiskundetoets. Samuel PA4SAM had een natuurkundetoets over o.a. mechanische resonantie. Hij had graag wat passende informatie gehad daarvoor.

2 januari 2013 - 2 meter
PI4ASV (PD9A) leek in eerste instantie alleen te zijn in de ronde, samen met PD9DC die naast hem zat, gelukkig waren er later nog inmelders. PA7ZEE was druk bezig voor zijn vakantie en fungeerde als QSP rondleider voor de communicatie met PA4GER die een heel verhaal had over vliegtuig QSB, zijn antenne plaatsing en het lokale VOR baken. PE1JAS was kort in de ronde en moest snel weer weg, duidelijk vanaf zijn omgebouwde mobilofoon in de huiskamer. PD9DC had een mooi verhaal over haar 40m contact met PI4HAL en de operator aldaar PA1ENG die haar aan d'r stem herkende en ook nog refereerde aan de "koperen plaatjes" met reliëf modellen die PA7ZEE had gemaakt en die op de stand op de DVDA lagen.
PEøCDN had weinig in te brengen vandaag en hing de mic daarom maar weer aan het spijkertje. Na de ronde kwam PA3RON nog even binnen maar was niet hoorbaar door PI4ASV, dit werd wederom QSP afgehandeld door PA7ZEE die zich, gewoonte getrouw, bijna vergiste in zijn call.

< Terug >

Bijgewerkt: 8-10-2015

contact | © 2008 PI4ASV | home

XHTML 1.0  &  CSS