De wekelijkse rondes van PI4ASV in 2014

2 feb 2014 - 6 meter
Andor PI4ASV was bijtijds in de lucht. Nog even gekeken of het met de reguliere desk-mic MC90 in VOX mode ging, maar dat lukte niet. Het voetpedaal maar even gelaten voor wat die is deze keer. De braïlleregel faalde wel dus Deborah mocht de calls meeschrijven.
Remco PE1PIP was onder andere druk geweest met het wikkelen van spoelen voor een zelfbouw project. PE1GAG werkte met een RT3600, een andere dan normaal en eentje die al 10 jaar had liggen verstoffen. Hij had verder nog een hele uiteenzetting over de contacten met PAøSNY van gisteren middag.
Maarten PA1U was ook weer in de ronde als ons verste station, het blijft experimenteel radio onderzoek en toch altijd weer verbazend dat het werkt. Herman PH1DTC vroeg of Andor nog PAøSNY had kunnen werken, helaas was dat niet het geval. Hij melde verder nog dat Andor of Deborah gehoord waren op 14.295 MHz door een Spanjaard maar die hoorde wij dan helaas weer niet.
JOS PEøCDN moest natuurlijk een opmerking maken over het betere signaal t.o.v. vorige week, maar ja, we kennen onze pappenheimers inmiddels, hi. Jos had verder noch een verhaal over zijn contacten met PAøSNY waaronder op QRP vermogen en het feit dat toen de kist een wing salute maakte boven zuid-west Nederland een collega net dingen aan het opruimen en afsluiten was en daarmee dus niet zo blij was, omdat ze het hem niet verteld hadden natuurlijk.
Gerard PE1OUD had ook voornamelijk SNY als onderwerp , hij had nog een foto kunnen maken van de overvliegende kist en was diegene die PAøSNY had geattendeerd op het PE0CDN/QRP station.
Richard PA3CGG was zijn monitor-systeem even vergeten en had er dus een flinke rondzien piep op zitten. Verder was hij aan het knutselen geweest met een voeding waarin hij een metertje had gebouwd voor stroom-monitoring, helaas met een externe power lead omdat in die geschakelde voedingen dat nu eenmaal net even niet intern kan met een paar extra wikkelingen om de aanwezige ingegoten spoelen.
Deborah PF9DC was voor het eerst in de ronde en had, zoals gebruikelijk, niet veel te vertellen vond ze, maar wel wat over geteste draadntennes van deze middag en de rariteiten die je daarbij tegenkomt bij het afspannen. Naast de acht inmelders was ook nog PA3MET qrv maar werd door netcontrol niet gehoord, ook Jos hoorde hem niet en sprak daarom over 'PA3Zonder'.
Ben PB2BN (die door mijn spraaksoftware als 'postbus 2 bn' word uitgesproken) melde zich niet in, maar kwam na de ronde nog even uit voor Deborah PF9DC om haar te feliciteren met haar nieuwe call. Een felicitatie die door de meeste inmelders overigens ook werd afgegeven.

26 januari 2014 - 2meter
De ronde heeft vandaag op geen enkele wijze een normaal karakter gehad.
Andor PA9D (niet als PI4ASV doordat de ronde al bezig was) had een raar technisch issue met de Kenwood TS-590S. Met een nieuw voetpedaal (nuja 2dehands) en een Berhinger microfoon; wilde de set wel in TX maar niet meer tunen en dus kwam er ook totaal geen power uit. De andere stations hoorde hem totaal niet. Hierdoor verliep de ronde enigszins haphazzart en was er in het begin geen echte net-control.
Na een volledige factory-reset van de TS-590 was het probleem opgelost. Maar ja naar later bleek stonden natuurlijk nu de TX lower en upper limit en FM mic-gain weer verkeerd waardoor het signaal erg zwakjes/smalletjes was.
Jos PEøCDN heeft tussendoor noch even van set en antenne gewisseld, dit om te zien of de bereikbaarheid voor PA4GER beter zou worden. Ger PA4GER bleef Jos niet horen, andersom was die halve schaal neembaar. In het begin probeerde ook PAøRWE zich noch in te melden, werd door Jos nagenoeg niet maar door Remco PE1PIP wel verstaanbaar gehoord. Remco had een nieuwe 6m set de Yeasu 8900 waardoor hij nu ook op o.a. 6 m QRV kon blijven. Ger PA4GER liet noch weten dat de 2m ronde van afgelopen woensdag nogal chaotisch was geweest en vroeg zich af of Andor er woensdag weer zou zijn. Die gaf aan dat te zijn maar nog 2-3 keer verstek moet laten gaan i.v.m. EHBO-training in februari en maart.
Martin PA4MB was er aan het begin en einde even, maar was te druk met andere dingen. Daarnaast was Hans PE1GAG noch in de ronde die toegaf van de Japanse doosjes weinig te snappen en voornamelijk veel kennis van het groene spul te hebben.

< Terug >

Bijgewerkt: 4-03-2018

contact | Copyright © 2008 - PI4ASV | home

XHTML 1.0  &  CSS